Rakott krumplit mivel lehetne feldobni, hogy ne az a hagyományos megszokott íz világ legyen?
krumpli, tojás, kolbász, kolozsvári, hagymakarikák. tejfölbe szoktam nyomni fokhagymát, ugy teszem rá, rétegenként. és savanyúval eszem, bár van hogy ha sok a hagyma benne, akkor elég nekem az savanyu helyett.
de nem szoktam folyton ezt csinálni, ezért nem is unom meg.
a klasszikusat ritkán csinálom (krumpli-kolbász-tojás-tejföl)
viszont elég gyakran előre lesütött puha, kicsontozott oldalassal, vagy tarjával rakom össze a főtt krumplit, közé hagymakarikák. egy nagy doboz tejfölt kikeverek 3-4 tojással, fűszerezem, és ezzel locsolom be a rakottast, úgy, hogy mindenhova jól becsurogjon.
tetejét bőven megszórom reszelt sajttal, általában fele füstölttel.
mire a sajt megsül aranysárgára, a tojásos tejföl is összeáll finoman ebben a húsos rakottkrumpliban.
13-as vagyok. utolsó hozzászőlásből eszembe jutott a tepsis hús. az is krumpli, és vmilyen hús (szinte mindegy milyen). pár órára vmilyen fűszerbe kevered egy kevés olajjal, és hagyod állni, belerakod a krumpli közé. én még hagymát szoktam metélni hozzá, és ugy megsütni.
valamint nemrég kaptam 3 db csülköt, gondolkodtam mi legyen belőle. végül megfőztem, felkeleteltem közepes darabokra. egy tepsibe tettem kprumplit, hagymát, és bele a főtt csülköt. az egészet megszórtam grillporral, és összekevertem. megsütve nagyon finom ropogós lett a csülök, nagyon izlett mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!