Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Disznóvágás - abáléből mit...

Disznóvágás - abáléből mit lehet készíteni?

Figyelt kérdés

2013. máj. 5. 15:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Száraz bableves

Korhely leves

2013. máj. 5. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Rizskását lehet vele főzni.Pld a rizses hurka készítéséhez jó.
2013. máj. 5. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 doboszoli ***** válasza:

Az abalé egy erős húslé.

Elsősorban a hurkába való rizs főzésére használják, (bár láttam már elvetemülteket tiszta vízben főzni, mert úgy szép fehér).

Nekem levesnek túl tömény, még zsírtalanítva is. Inkább felöntőlének tudnám elképzelni.

Épp a hetekben kértek tőlem vagy 3 liternyit, ún. hurka cövek levesnek. Nyilván rákérdeztem mi a mennykő az, hát a levet zsírtalanítja, bezöldségeli, fűszerezi, és árpagyöngyöt főz bele betétnek. Ő tudja... én adtam.

2013. máj. 5. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom a bablevest!
2013. máj. 5. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Jól írod, hogy nagyon tömény, mi úgy mondjuk, hogy húserős lé. Ezért akárminek is használjuk fel, levesnek, vagy bármi másnak, akkor is csak felesben, vagy akárhogyan hígítva még akkor is, ha a zsírját leszedjük.
2013. máj. 5. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi a többi nyesedékkel felfőzzük, kiporciózzuk és adagonként megkapja a kutya.
2013. máj. 5. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Nalunk abban készül még a vágáskor a disznósajt, abált szalonna...mikor ezek készen vannak, akkor a rizst a hurkához ebben főzzük, majd a hurkák abálását is. A visszamaradt abálé kerül a töltöttkaposztára, vigyázva, hogy ne a zsírt merjük le, hiszen akkor ehetetlenül hsíros lesz a káposzta..

Ami megmarad,azt a megmaradt disznókkal etetjük vissza (belegondolva undi, a kannibalizmus, de így szokták)

Egy részét elajándékozzuk (ők korhely-. Bablevest, vagy töltött/székely káposztát csinálnak) mi addigra eltelünk ezekkel az ízekkel, úgyhogy azért nem készítünk pluszban semmit. Még kutyásoknak is szoktunk ajándékozni, de nem mindegyik állat bírja (hasmenés, hányás, mert túl nehéz nekik)

2013. máj. 10. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!