Sóslett a brassóim, levet tettem rá, igy elmegy. Mivel javithatok rajta?
A mellé készített krumplit ne sózd meg. ha összekeverd majd a hússal, lehet, hogy pont jó lesz.
csak a plusz fűszerek nem veszik el a sós ízt.
Én is a só nélküli sült-krumplit kavarnám bele.
Más nem nagyon fog rajta segíteni.
Ez a baj ezzel a sóval. Ha már egyszer beleraktuk, az ott is marad! :))))
A nem sózott krumpli a legjobb, én is azt szoktam csinálni.
Ha mégjobban elsóztad:
Tegyél bele egy kis sárgarépát, vagy gyökeret. Picit sejtelmessé, bársonyossá teszi az ízét, de a só nagyrészét elnyomja. Csinálhatsz még belőle tiszait vagy tengerészt is. (Tiszainál lecsós alapba kevered és összefőződ alaposan. Ha a lecsót nem sózod csak enyhén megcukrozod, /lecsót mindig illik cukrozni is kicsit,a vad íz ellen/ teljesen helyreáll a só egyensúlya. Tengerésznél meg a tiszaiba nyers tojást is belekeversz és összefőzöd az étellel. A tojás mégjobban elveszi a sós ízt, gondolom épp emiatt találhatta ki az alkotója ezt az eledelt.) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!