Süti recept, viszonylag kevés cukorral?
Tudnátok ajánlani esetleg olyan süteményt, amely nem igényel túlzottan sok cukrot?
(Tudom, hogy a cukrozást mindenki ízlés szerint oldja meg, de vannak olyan sütik, amik sok cukor nélkül nem is működnek, pl. brownie.)
Almás pite, 10 deka cukor kell a tésztájába. az almát nem kell cukrozni, úgy, jó, ahogy van , kellemesen savanykásan.
Pite tészta: 30 deka liszt, 20 deka vaj /margarin, 10 deka porcukor, 1 tojás sárgája, egy csipet só. annyi tejföl amennyi gyúráshoz szükséges.
rugalmas tészta legyen, kettévágva fél órát pihenjen. két lapot gyúrunk, az egyiket tepsibe terítjük, megszurkáljuk sűrűn villával. ha nagyon szaftos az alma, egy kis szitált zsemlemorzsával megszórjuk. rá az almatöltelék szépen elsimítva. erre a másik kinyújtott tésztalap, ezt is megszurkáljuk villával. én a kimaradt tojásfehérjét felverem egy kiskanálnyi tejföllel és ezzel kenem le.
kb 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.
Csokis sütit szoktam csinálni, ebben egyáltalán nincs cukor, csak méz.
Kevés meleg tejszinben felolvasztok 1 tábla étcsokit, adok hozzá 5 dkg vajat/margarint, 1 kk kakaóport, 1 jó nagy evőkanál mézet, 3 tojást elkeverek benne, majd 10 dkg réteslisztet, fél sütőport és késhegynyi szódabikarbónát, utána maroknyi tört diót, jól elkeverem és sütőpapírral bélelt tepsiben kb 15 perc alatt készre sütöm, még melegen tetejére teszek pár kocka csokit és késsel elkenem rajta. Hűtőben jól kihűtöm, másnap az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!