Csirkehúsos recept variációk? Van esetleg vmi jó recepted?
Nálunk nagy siker a tejszines, sajtos csirkemell.
Kivajazol egy sütőpapírral bélelt tepsit, beleteszed az előzőleg megsózott, örőlt borssal megszórt, vékonyra szelt és sok reszelt sajttal megtöltött és felgöngyölt csirkemelleket, majd ráöntesz 1 doboz tejszint, alufóliával betakarod és közepes lángon 1 órát sütöd.
Burgonyapürével, rizzsel, vagy sült krumplival is finom ebéd, de hidegen, vékonyra szeletelve is finom.
A csirkehúsos receptek sora végtelen, reggelig is lehetne írni, de ezt már megtették mások a receptes oldalakon.
Egyik kedvencem a bakonyi módon készült csirkecombfilé, füstöltszalonnás , hagymás alapon, sok gombával, főzőtejszínnel/tejföllel, nokedlivel.
szeretem a rácosan sütött csirkecombokat, krumplival, lecsóval, tejföllel jól összesütve tepsiben.
A sóagyon sült csirke is az egyik kedvenc.
Egy sima sültcsirke is finom egy egy remekbeszabott vadasmártással, krumplikrokettel.
szóval lehetetlen felsorolni, annyi jó recept van.
Ma megsütöttem a csirkét natúr.
Majd friss hagyma-zöldpaprika-paradicsom alapanyagokból lecsó-alapot készítettem, beleraktam a sülthusikat, egy kicsit összerotyogott. (Isteni tavaszi csupa-vitamin) Párolt rizs volt hozzá a köret, fejes salátával.
Nyam-nyam
Szeretem belőle a rizseshúst, de a csirkehúsos tarhonyát is.
Öreg tyúkot újházi tyúkhúslevesnek, öreg kakast pörköltnek.
De ezekből ugyanúgy lehet fincsi sültet, ha körberakod hasábburgonyával, hagymával, zöldpaprikával, és együtt sülnek fólia alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!