Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütésben tapasztaltak! Bagett...

Sütésben tapasztaltak! Bagett készítéshez kenyérlisztet írnak, nagy baj, ha én réteslisztből készítem?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 12:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkor inkább finomlisztből csináld. Réteslisztből nem lesz jó a tésztád.
2009. szept. 27. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A kenyérliszt mind sikértartalomban (búzafehérje, ettől lesz nyújtható, tartást is ad neki), mind szemcseméretben a finomliszt és a rétesliszt között van, ezért a kettő keverékét elég jól lehet kelt tésztákhoz használni (kb 1/3 - 1/4 rész rétesliszt). Ezen kívül a korpatartalma a kenyérlisztnek magasabb mindkét lisztnél de ezen nem tudsz segíteni, hacsak nincs otthon teljes őrlésű liszted, esetleg búzakorpád is.
2009. szept. 27. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát megcsináltam tegnap a bagettet réteslisztből és nagyon kemény lett. Legközelebb nem leszek lusta és inkább lemegyek olyan lisztet venni, amilyen kell.
2009. szept. 28. 10:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!