Csinálhatom a lángos tésztáját, réteslisztből is?
Nem írja a recept,hogy milyennel kell.. Lehet akkor réteslisztel? Vagy, fele rétes-fele finom arányban? Csak fél kiló finom lisztem van.. A többi rétes. És azt szeretném még tudni,hogy ugye 1kiló lisztet ír, de nekem ennyire nincs szükségem.. Ha megcsinálom a tésztáját,azt le lehet fagyasztani? Vagy hűtőben eláll 1 pár napig?
A recept így szól :
1 kg liszt
kb 5-6 dl langyos víz
1 élesztő
pici cukor az élesztő futtatásához
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
Elkészítés:
a hozzávalókból tésztát dagasztunk(tudom h furcsa de vízzel kell az élesztőt futtatni!!!!) de teljesen simára hogy egy pici gumó se legyen benne olyan lágynak kell lennie mint más keleszett tésztának pl a pogácsa vagy talán egy picit keményebb de nem sokkal! ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk és bő olajban kisütjük!tehetsz bele egy főtt krumplit is teljesen péppé nyomva így puha marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!