Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sózni kell az ételt kézzel...

Ha sózni kell az ételt kézzel szórod a sót vagy kanálról?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 26. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Ételekbe kanállal teszek bele, a húst kézzel sózom be, és a sütikbe is kézzel teszem a csipetnyi sót.
2013. ápr. 26. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

A húst kézzel sózom be én is, máshogy elég nehéz lenne beledörzsölni :)

Az egyebekhez pedig szórós sótartónk van.

2013. ápr. 26. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha van sószóró, akkor úgy. Különben ahogy éppen kedvem szottyan...
2013. ápr. 26. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Természetesen asztalnál mi is szórós sótartót használunk, de fővő ételbe szórni elég szaporátlan lenne, és be is párásodna. ezért teszem kanállal, ami benne van a zárt sótartó dobozomban. annak a méretetét is ismerem, így már megszoktam, hogy mibe mennyit tegyek azzal a bizonyos kanállal.
2013. ápr. 26. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindig kézzel teszem bele, nem csak a sót, majdnem minden mást is.

Sokkal gyorsabb, mert kanállal nem érzel, utána kell sózni, kóstolni, megint ízesíteni, fűszerezgetni, amíg jó nem lesz.


Ha meg kézzel rakom, jobban érzem a mennyiséget, azt már megszoktam. Így legtöbbször elsőre pont jó mennyiségben teleszórom a kaját mindennel, letudom a beízesítést 1 perc alatt.

Mondjuk én rengeteget főzök, szóval nekem elég fontos az idő...

Fűszerpaprikát, meg zúzott fokhagymát, ilyeneket szórom zacskóból, vagy kanállal rakom, mert azt nem jó kézzel rakni. Fele rajta marad a kezemen, stb..

2013. ápr. 26. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:

A sót is, meg minden fűszert kizárólag kézzel.

Benne van a kezemben a "bugi".))

2013. ápr. 26. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Hirtelen úgy olvastam, hogy a bugyi :)
2013. ápr. 26. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
A sót egy porcelán sótartóban tartjuk, abban van egy fa kanál. Mindig ezt használom főzés közben. Bár néha a húst kézzel sózom be, de én sose szoktam beledörzsölgetni, így sokszor ezt is a kanálról szórom. Így is el tudom oszlatni szép egyenletesen, nem ömlik rá az egész kanál só, már kitanultam a néhány évem alatt. Nem szeretek húst fogdosni, meg semmi masszát, tésztát gyúrni is utálok, így amit csak lehet tisztán végzek el (azaz kanállal, más eszközzel), és kerülöm a közvetlen fogdosást.
2013. ápr. 27. 01:36
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!