Hogyan csináljátok a rakott kelkáposztát?
A kelkápsztát feldarabolva (mint a fözeléknek) kevés sós, köményes vizben félpuhára fözöm, lecsurgatom.
Darált húst sózok, borsozok, hagymás zsiron átpiritom, amig elmegy a leve.
10 dkg vajból besamelt fözök, köménnyel, majorannával füszerezem, belekeverek 2 nyers tojást.
A káposzta felét nagyon vékonyan kivajazott/olajozott tüzálló tálba teszem, rá a darált húst, a maradék káposztát, ráöntöm a besamelt, ha van szórok rá reszelt sajtot és 160 fokon sütöben addig sünöm, amig a teteje megpirul (kb 20-25 perc)
Tepsiben :D
Mi leforrázzuk a káposztát és levelekre bontjuk.
a darált húsból kvázi pörköltet készítünk ahogy azt kell
Aztán összekeverjük a főtt rizzsel és majorannával.
A tepsi alját beterítjük káposztalevéllel, rá a húsos cucc, még egy adag levél és tejföl az egészre. Akkor jó, ha egy picit odakapódik a sütőben.
Levelekre szedem a káposztát, és lobogó sós vízben egy pillanatra megfuttatom, majd hagyom lecsorogni és kihűlni
A darálthúst kevés zsíron vöröshagymát dinsztelek, abba a darálthúst, sóval borssal pici vízzel födő alatt puhára, majd visszasütve zsírjára. A főtt rizst hozzákavarom.
Zománcos tepsit zsírozok, vastagon tejfölözök, beleterigetem a kelkáposzta egyik felét, arra a rizzsel kevert husit, beborítom a káposzta másik felével. A tetejére ismét vastagon a tejföl, forró sütőben összesütöm. Ha úgy gondolom, a legtetejére egy kis reszelt sajtot is szórok, bár ez nem mindég.
Miután általában rendelkezésre áll, csibészesen kibontok némi hurkát, és a fentebb leírt módszerrel a káposzta közé rakom, jóféle 20%-os tejföllel megöntözöm.
Hús, rizs, fűszer, ezeket a hurka mind tartalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!