Szülinapi torta készül tojásallergiásnak. A tészta daráltkeksz (nem allergiás rá, vaj, kakaópor, kicsi tej volna. Jönne rá egy réteg "gyümölcszselé", konzerveperből, amelyet zselatinnal és cukorral felfőznék, és erre jönne még egy réteg krém. A kérdésem az is, hogy eperjoghurtot főzzek fel ugyancsak zselatinnal, vagy inkább eperpudingot kevesebb tejjel, és némi tejszínnel, hogy sűrűbb legyen. i melyiket választanátok? Segítenétek még némi arányt megadni, mert ez a recept, csak a fejemben létezik. Ti hogy csinálnátok? Köszönöm! Kezdő kis kísérletező. ^^
Én a joghurtot választanám zselatinnak, vagy ha olcsóbbat akarsz, akkor tejfölt cukorral és eperpéppel plusz zselatin.
2013. ápr. 23. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
Én először is nem konzervből, hanem rendes eperből készíteném, most már mindenhol kapni. Felvágod az epret, fél deci vízzel és ízlés szerinti cukorral felrakod főni, amikor forr, belekevered a porzselatint, és botmixerrel átdolgozod, hagyod jól kihűlni akár hűtőfürdőben. Utána a felvert habtejszínbe kevered egy kis vaníliával - ez egy finom krém pl.
De lehet joghurttal is, egy nagy doboz (min. 400 g) eperjoghurtot kell akkor felfőzni zselatinnal, a tetejére pedig friss gyümölcsből vágj karikákat, és öntsd le színes vagy tálátszó tortazselével. Pár órát hűlnie kell, különben szétfolyik!
Azaz nem 400, hanem 300 (350 az ideálisabb, persze függ a torta méretétől)
2013. ápr. 23. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Én egy eprespudingot főznék 3 deci tejből. egy kis tejszínnel lehet lazítani rajta. ebbe is vágnék a friss eperből, majd a tetejét kidekorálnám szép friss eperrel, és ráönteném a színtelen vagy a piros tortazselét.
a kekszalapot kapcsos formába nyomkodnám bele, rá a pudingos krém,a dekor, végül a zselé.
kihűlve egy tortapapírral leterített tálra csúsztatnám.
Közvetlen felvágás előtt esetleg tejszínhabrózsákkal is
körbediszíteném.
a többiek is jókat írtak, csak döntened kell. Sok sikert :)
2013. ápr. 23. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
ja, a kekszes alaphoz egy átlagos formába szerintem 25 deka kekszdarálék elég, valamivel összefogatva. ha kicsit több, akkor vastagabb lesz az alap.
2013. ápr. 23. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot, és ilyen tuti tippeket írtatok nekem! Igazatok van, friss epret veszek, és a krémekkel, lehet, hogy kicsit előre kísérletezek, és a legfinomabbat választom! Még egyszer köszönöm!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!