Milyen halas ételeket szoktatok készíteni?
Harcsapaprikás, juhtúrós-kapros- galuskával, jó tejfölösen.
A rácponty is nagyon finom.
friss sült kárász vagy keszeg, borsos-kukoricalisztbe forgatva, ropogósra sütve.
Pontyfilé Orly - módon is finom (sörésztába mártva )
A halat kb. kétujjnyi széles szeled, sózod-borsozod.
Zománcos tepsit vajjal + tejföllel kikensz (az oldalát is!) beleállítgatod a halszeleteket, körberakod vastagra szelt hasáb burgonyával. Az egészet beborítod vajjal, meglocsolod egy fél citrom levével. A tepsi két ellentétes sarkába tégy egy-egy piros-csípős-paprikát. Majd vastagon bekened vajjal, a tetejét szórd meg (teaszűrőn keresztül) zsemlemorzsával.
Fóliával beborítod, forró sütőbe, de közepes lángon puhára párolod, majd fólia le, és a tetejét piros-ropogósra sütöd.
Jó étvágyat!!!!
* a tetejére is vastagon a vajat + tejfölt kell, és a zsemlemorzsát a tejföl tetejére szórd.
Bocs elírtam, a tetejére nem 2x kell a vaj, csak egyszer + a tejföl.
Kedves első, ez a tárkonyos, citromos lazac övön aluli ütés volt!))
Most borul a heti konyha költségvetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!