Palacsinta- mit rontok el? Amikor sütöm, leragad, megég.
Sok receptet kipróbáltam már, ez az egy, amit úgy-ahogy el tudunk készíteni, csak a fele ragad bele.
2 tojást elkeverek csipet sóval, beleteszek 14 dkg lisztet, 1,5 dl vizet, 1,5 dl tejet. Összekeverem, pihentetem. Sütés előtt még egy kis víz, 1 dl olaj megy bele.
Ez ismerős ez a probléma.Több oka van annak,hogy leragad a palacsinta:
A sok tojástól
a rossz olajtól
a rosszul elmosott sütőtől
sok benn a cukor
vagy nem jó a liszt
kb ennyi
Kedves Kérdező!
Ahogy én csinálom (pontos dekákat ne várj)
A tojást egészen síma, habosra kavarom egy csipet sóval, majd apránként belekavarok kb. 2 dl tejet.
Ehhez adagolok apránként annyi lisztet, hogy teljesen símára, csomómentesre kavarva egy hígabb palacsinta-tészta legyen belőle.
Ha ez meg van, akkor szintén apránként adagolva további kb. fél liter tej megy hozzá. Annyi tejet, hogy olyan olaj-sűrűségű anyagot kapjak.
Ha ezzel készen vagyok, akkor kezdem előkészíteni a serpenyőt, a tölteléket, stb. stb. Annyit áll. Ha esetleg úgy érzem, hogy sűrű, akkor még egy kicsi tejet kap, de nem sokat.
Ebből a mennyiségből kb. 10-12 db. palacsinta lesz, ha ez kevés, akkor lehet duplázni.
Sosem a dekára számolt mennyiség, az állag az, amire odafigyelek, amikor kavarom a palacsintát.
Tehát először: legyen egy hígan-folyós nokedli-tésztád! De valóban ne sajnáld, és kavard szép csomómentes, síma állagúvá.
Másodszor pedig annyi tej, hogy az egészből a sűrűn-folyós étolaj-állagot kapd!
A serpenyőd legyen eléggé felforrósítva, amikor elkezded a sütést, de a gázláng legyen közepesen.
Sosem ragad, sosem ég le!
(Igaz, hogy én nem olajon sütöm, hanem zsíron, de ez szerintem a lényegen nem változtat)
Előző vagyok!Q
A kb. második-harmadik mondatomban elírtam: szóval annyi lisztet kavarok bele, hogy egy hígabb nokedli-tészta legyen (a palacsinta-tésztát most kavarod)
Szia!Próbáld ki ezt a receptet!Ez tuti nem ragad le!
30dkg liszt
1tojás
1dl olaj
majd 1l ásványvíz(attól függ milyen sűrűségüre szoktad a palacsintát)
Összekevered és már mehet is!
Sok sikert kívánok! :)
miért nem tudnak emberek palacsintát sütni ??
Minden napra jut egy ilyen kérdés !!!
Vajas kenyér után ez legegyszerübb dolog .
Palacsinta sütő tanfolyamot kell inditani jól meglehetne vele gazdagodni ...
fiú vagyok és 12 éves korom óta egyedül sütők palacsintát már felnöttem .már 20 éve egyedül sütök palacsintát .
Korábbi válaszaid alapján én úgy gondolom, hogy te valóban egy gyakorlott, és sokat tudó házigazda? háziasszony? vagy!
Ne légy önmagaddal kishitű!
Gyakorlás kérdése az egész!
Akár megmaradsz a saját itt felírt összetétel és gyakorlat mellett, akár választol az itt írottak közül másik módit, gyakorlás nélkül az sem fog menni!
Figyelj oda, jegyezd meg, hogy mit, hogyan, miként csinálsz, ha mégsem jön össze, akkor legközelebb valamit csinálj másként, és azt jegyezd meg. Előbb-utóbb sikerülni fog, és akkor nagyon gyorsan süssél még egy pár alkalommal, hogy az legyen a berögzült.
Menni fog az, nem olyan nehéz, csak gyakorlat kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!