Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsinta- mit rontok el?...

Palacsinta- mit rontok el? Amikor sütöm, leragad, megég.

Figyelt kérdés

Sok receptet kipróbáltam már, ez az egy, amit úgy-ahogy el tudunk készíteni, csak a fele ragad bele.

2 tojást elkeverek csipet sóval, beleteszek 14 dkg lisztet, 1,5 dl vizet, 1,5 dl tejet. Összekeverem, pihentetem. Sütés előtt még egy kis víz, 1 dl olaj megy bele.


2013. ápr. 21. 08:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
65%

Ez ismerős ez a probléma.Több oka van annak,hogy leragad a palacsinta:

A sok tojástól

a rossz olajtól

a rosszul elmosott sütőtől

sok benn a cukor

vagy nem jó a liszt

kb ennyi

2013. ápr. 21. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ahogy én csinálom (pontos dekákat ne várj)

A tojást egészen síma, habosra kavarom egy csipet sóval, majd apránként belekavarok kb. 2 dl tejet.

Ehhez adagolok apránként annyi lisztet, hogy teljesen símára, csomómentesre kavarva egy hígabb palacsinta-tészta legyen belőle.

Ha ez meg van, akkor szintén apránként adagolva további kb. fél liter tej megy hozzá. Annyi tejet, hogy olyan olaj-sűrűségű anyagot kapjak.

Ha ezzel készen vagyok, akkor kezdem előkészíteni a serpenyőt, a tölteléket, stb. stb. Annyit áll. Ha esetleg úgy érzem, hogy sűrű, akkor még egy kicsi tejet kap, de nem sokat.


Ebből a mennyiségből kb. 10-12 db. palacsinta lesz, ha ez kevés, akkor lehet duplázni.

Sosem a dekára számolt mennyiség, az állag az, amire odafigyelek, amikor kavarom a palacsintát.

Tehát először: legyen egy hígan-folyós nokedli-tésztád! De valóban ne sajnáld, és kavard szép csomómentes, síma állagúvá.

Másodszor pedig annyi tej, hogy az egészből a sűrűn-folyós étolaj-állagot kapd!


A serpenyőd legyen eléggé felforrósítva, amikor elkezded a sütést, de a gázláng legyen közepesen.

Sosem ragad, sosem ég le!


(Igaz, hogy én nem olajon sütöm, hanem zsíron, de ez szerintem a lényegen nem változtat)

2013. ápr. 21. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!Q

A kb. második-harmadik mondatomban elírtam: szóval annyi lisztet kavarok bele, hogy egy hígabb nokedli-tészta legyen (a palacsinta-tésztát most kavarod)

2013. ápr. 21. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim válasza:

Szia!Próbáld ki ezt a receptet!Ez tuti nem ragad le!


30dkg liszt

1tojás

1dl olaj

majd 1l ásványvíz(attól függ milyen sűrűségüre szoktad a palacsintát)

Összekevered és már mehet is!


Sok sikert kívánok! :)

2013. ápr. 21. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
Hat en mondjuk nagyobb mennyiséget szoktam csinálni, soha nem ragad le. 3 tojás, fel kiló liszt, kb egy deci olaj, 1 liter tej. Megy a hűtőbe 2-3 órára, aztán fel engedem vízzel, hogy higabb legyen. Az elso alá mindig megy egy pici olaj.
2013. ápr. 21. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
14 dkg liszthez 1 tojás bőven elég, sütés előtt a palacsintasütőt jól ki szoktam olajozni és ha ragad, akkor a sülő palacsinta szélét is körbe szoktam olajzni egy ecsettel, utána könnyebben át lehet fordítani, persze a jó palacsintasütő is fontos.
2013. ápr. 21. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
26%

miért nem tudnak emberek palacsintát sütni ??

Minden napra jut egy ilyen kérdés !!!

Vajas kenyér után ez legegyszerübb dolog .

Palacsinta sütő tanfolyamot kell inditani jól meglehetne vele gazdagodni ...

fiú vagyok és 12 éves korom óta egyedül sütők palacsintát már felnöttem .már 20 éve egyedül sütök palacsintát .

2013. ápr. 21. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
Jaj, de ügyes vagy, heteske! mehetünk ebédre Hozzád mindannyian? JÓ lenne! :)
2013. ápr. 21. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:

Korábbi válaszaid alapján én úgy gondolom, hogy te valóban egy gyakorlott, és sokat tudó házigazda? háziasszony? vagy!

Ne légy önmagaddal kishitű!

Gyakorlás kérdése az egész!

Akár megmaradsz a saját itt felírt összetétel és gyakorlat mellett, akár választol az itt írottak közül másik módit, gyakorlás nélkül az sem fog menni!


Figyelj oda, jegyezd meg, hogy mit, hogyan, miként csinálsz, ha mégsem jön össze, akkor legközelebb valamit csinálj másként, és azt jegyezd meg. Előbb-utóbb sikerülni fog, és akkor nagyon gyorsan süssél még egy pár alkalommal, hogy az legyen a berögzült.

Menni fog az, nem olyan nehéz, csak gyakorlat kell.

2013. ápr. 21. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
A sok tojástól nem szokott ragadni a tészta. Én is mindig sok tojással készítem, mert a vékony palacsintát szeretjük. Először arra tippeltem, hogy sok a cukor, de azt nem írtad,hogy tennél bele. Nem lehet, hogy simán csak rossz a palacsinta sütőd?
2013. ápr. 21. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!