Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak belőle?

Mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
Volt egy kis darab füstölt sonkám, megfőztem, most mit csinálhatnék belőle?Olyat amii finom:D
2009. szept. 25. 10:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi van még otthon. Ha van tésztád, akkor pici zsiradékban piritsd meg a sonkát és keverd össze a tésztával. Ha van sajtod és tejfölöd, akkor át is sütheted úgy, hogy belerakod a sütőedénybe, rárakod a tejfölt és a sajtot.
2009. szept. 25. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Tésztát nem akarok, mert az volt tegnap.Sonkás-gombás-tejszínes-sajtos tészta:))
2009. szept. 25. 10:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A főzőléből csinálnék babgulyást, vagy sóletet, esetleg töltött káposztát és ezekbe mind rakhatsz a husiból is. Vagy aszpikos sonkát, főtt tojás hozzá, torma. Esetleg tojásos, sonkás lecsó, vagy daráld le és keverj hozzá tormát, meg majonézt, pici bors bele és finom szendvicskrém lesz belőle. Vagy rakd be a sütőbe karikára szelt burgonyával.Vagy főzzél kocsonyát. Most ennyi jutott eszembe.
2009. szept. 25. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én kàposztàs paszulyba tenném!
2009. szept. 25. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Mi az a káposztás paszuly?

A szendvicskrém az nagyon szupi ötlet:)

A levét már kiöntöttem...ezek szerinte nem kellett volna?:)

Az a baj egyébként töltött káposzta is volt a héten, chilis bab, már nem tudom mit kéne főznőm, de a sonkát nem akarom h megromoljon:)

Köszönöm a segítséget, jöhetnek még ötletek:)

2009. szept. 25. 11:48
 6/12 A kérdező kommentje:
És ez a szendvicskrém meddig lesz jó a hűtőbe? Mert akkor olyan mennyiséget csinálok belőle:)
2009. szept. 25. 11:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Annyi jó ötletet kaptál már, de én adnék mégegyet:

ha van főtt hús, vagy ilyen sonka jellegű maradékom, akkor csinálok belőle tésztasalátát. Majonéz, tészta, mondjuk a sonka, és utána ami még van a hűtőben, csak harmonizáljanak az izek, pl. paprika, savanyú uborka, kukorica, borsó, esetleg kis száraz sajt maradék, jó erősen fűszerezem, fehérborssal, kicsi mustár, és már kész is. Vacsorára nagyszerű, sőt már a férjemet is rászoktattam, nagyon szivesen viszi reggelire, egy joghurttal ideális. Merem ajánlani.

2009. szept. 25. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 bibi05 ***** válasza:

Én a levéből csinálnék, mondjuk babgulyást, a sonkát meg tepszis krumplihoz használnám fel.


Tepszis krumpli, ahogy én készítem:


Fogok 5-6 nagyobb szem krumplit meghámozom, felkarikázom, öntök rá olajat,fűszerezem sóval, delikáttal esetleg borssal. Karikázok hozzá hagymát, paprikát, paradicsomot az egészet összekeverem egy tepsibe öntök egy kis vizet és a krumplis zöldségeket tepsibe teszem. Erre rakom az ujjnyi vastagra szeletelt sonkát és fólia alatt megsütöm, ha kész, megpuhult minden akkor a sonkákra ütök 1-1 tojást majd addig sütöm a tojással együtt míg tükörtojás szerű nem lesz.


Ennyi az egész és isteni finom. Én a helyedben ezt csinálnám.

2009. szept. 25. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik, bár a tojást kihagyom, nem rajongok érte, a gyomrom sajnos nem nagyon bírja megemészteni...de teszek rá mondjuk besamellt??? Vagy tejszínt???
2009. szept. 25. 13:24
 10/12 anonim ***** válasza:
A szendvicskrémhez tehtsz egy kis fajat és hagymát is ha kedved van. A majonéz miatt három napnál tovább azért nem szoktam tartogatni, de olyan finom, hogy nem is szokott maradni belőle. :) Örülök, hogy segíthettem.
2009. szept. 25. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!