Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik be a creme bruleé...

Miért esik be a creme bruleé közepe?

Figyelt kérdés
Mit ronthatok el?
2013. ápr. 20. 19:28
 1/3 anonim válasza:
ezzel nem mondtál valami sokat... írd le a receptet, és írd le te hogy csináltad
2013. ápr. 24. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
3 dl tejszín 3 dl tej, vaníliával felforralva. 5 tojássárgája cukorral és egy pici sóval krémesre keverve. A tejet még forrón fokozatosan a tojásra öntöttem és elkevertem. Ezt a poharakba öntöttem, ami ment e tepsibe (benne kb 2 ujjnyi víz), majd betettem a kb 180 fokra előmelegített sütőbe. Ezt 45 percig gőzöltem így, de már kb 10 perc után látszott, hogy a közepe beesett a krémnek. Nincs vele más bajom, csak annyi, hogy nem szép, mert oda van száradva így a pohár oldalára ott, ahol eredetileg a folyadék ért.
2013. ápr. 27. 16:45
 3/3 anonim ***** válasza:

A várható sütési idő közepétől időnként nézzünk rá, nehogy túlsüssük, mert akkor összeesik a krém. Akkor kész, ha megrázogatva szilárd, de még remegős a közepe. (Kicsit előbb is kivehetjük, mert a hőálló tálkákban úgyis tovább sül.)


Túlsütötted!

2013. máj. 5. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!