Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » HOgyan készítsek eperhabot?...

HOgyan készítsek eperhabot? (torta piskóták közé)

Figyelt kérdés
[link] valami ilyesmire gondoltam, de nincs itthon lapzselatinom, és őszintén nem is láttam még ilyet. :( Kezdő háziasszony vagyok, és szeretnék valami hasonlót készíteni. Előre is köszönöm a segítséget!
2013. ápr. 13. 12:20
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve eperkrémet.
2013. ápr. 13. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Turmixold le az epret és kavard el egy adag eperízű puding-krémbe, akkor szépen meg fog állni a két sor piskóta között, a tetejére még hagyhatsz egészben epret, hogy a ráfújt habot díszítsd vele.
2013. ápr. 13. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Én a pudingkrém és a hasonló túlédes műkészítmények használatát mellőzném.


Az epret turmixold le porcukorral, verj fel 2 pohár habtejszínt 1 vagy 2 habfixálóval, és add hozzá a turmixolt cukros epret.


Egyrészt sokkal egyszerűbb, másrészt legalább mesterséges dolgoktól mentes is. A krémet rakd hűtőbe fél órára, szép kemény lesz addigra. Ha formában kened rá a süteményre és leveszed a formát, úgy marad.

2013. ápr. 13. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

a puding csak annyira édes, amennyi cukrot teszel hozzá


én az olyan mű dolgokat mellőzném (allergia), minr habfixáló, bolti tartósítószeres tejszín, bolti tartósítószeres tej.


megpróbálnám felvert tojásfehérjéből, mint nagymamám csinálta málnával, isteni lett.

Esetleg még főzném a tojáshabot gőz fölött, és aztán keverném bele a gyümölcsöt.

2013. ápr. 14. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező tartósítószeres tejszínt venni. A normál tejszínben semmi egészségtelen nincs, egyszerű hőkezelt tejkészítmény.


A tojáshab tényleg jó ötlet, bár én nem kedvelem az ízét, ezért nem is javasoltam.

2013. ápr. 14. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
90%
mi is azt hittük ... (tartósítószer vajban, margarinban, tejfölben, legtöbb tejben, felvágottban, friss hús belemártva)
2013. ápr. 14. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Nagyon sokat segítettetek! Isteni lett! :))
2013. ápr. 24. 08:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!