Hétvégén húsleves mellé mit készítsek?
Ha tudnánk, hogy milyen húsod van otthon, ill. milyen húsból főzöd a levest, sokkal hatékonyabban tudnánk segíteni. Így csak "vaktában lövöldözünk".
Pl.
- csirkesült rizi-bizivel, cékla-salátáva
- rántott karaj, vagy egybesütve, közepében egy szál füstölt kolbival, ehhez könnyű habosra kevert krumplipürét készítenék, káposzta salival
- bármilyen pörkölt nokedlivel ubi-salival
- csíkokra vágott csirke (sertés) husi, párolt zöldséggel, zöld-salival, vagy valami tartáros salival
- esetleg tokányszerű husi mártással, főtt rizzsel, főtt tésztával
-Töltött káposzta
-Bolognai spagetti
-Vadas marha,zsemlegombóc
-Borsos tokány,vajas burgonya
-Rakott kel
Legjobbak a pörkölt és tokányfélék, mert finomak és könnyen melegíthetők újra.
Én, igaz nem két napra, (de biztos lesz belőle maradék) csülökből készítek pusztapörköltet, friss uborkasalátával.
sültkrumpli
krumplipüré
rántott máj , rántott gomba , rántott karaj
tartármártás
vagy
rakottkel , rakott zöldbab , rakott tészta
ezek jó kaják
Szombaton a húsleves után mindenképen valami frissensültet készítenék. rántottmáj, rántotthús, pácolt tepsishús, rizzsel vagy krumplikörettel.
Közben elkészíteném a másnapi kaját is, ami vagy egy szaftos, mártásos pl sonkás-sajtos-krumpligombóc gombaszósszal. vagy sütnék egy stefániát, és mellé készítenék majonézes krumplisalátát, vagy svédgombát.( a fasírt ezekkel akár hidegen is fogyaztható.)
egy délelőtt meg lehet főzni, és még sem ugyanaz a kaja másnap, a levesen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!