Hogyan kell készíteni az úgynevezett "egy hetes lángost"?
Egyszer ettem ilyet és nagyon finom volt. Azért egyhetes, mert a tésztája (nyersen) egy hétig eláll a hűtőben.
Köszönöm!
1 kg liszt, 1/2 tejföl, 1 dl tej+ élesztő, 5 tojás, só.
A zacskót vagy a dobozt amiben tárolod azt ki kell kenni olajjal.
Sok sikert!
AZ én fiam imádja, szinte minden nap sütök neki!
5 tojás? Te jó ég. Mindenesetre nagyon köszönöm. (Nem vagyok oda a tojásért, azért lepődtem meg, de mivel finom volt, így megcsinálom akkor is, ha 100 tojás kell bele. :D)
Mindennap azért nem tudnám enni, és nem bántásból vagy kioktatásból írom, de vigyázz, nehogy egyhangú legyen emiatt a táplálkozása, vagy elhízzon.
Köszi a segítséget!
1 kg liszt
5 dkg élesztő (2 dl tejben, pici cukorral felfuttatjuk)
2 evőkanál olaj
2 dl tej
1 dl víz
1 evőkanál só
1 egész tojás
2 dl tejföl
Hozzávalókat összekeverem, jól bedagasztom.
2-3 órát pihentetem a hűtőben (olajjal kikent zacskóban)
Akár egy hétig is eláll ! Kipróbált recept !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!