Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni az...

Hogyan kell készíteni az úgynevezett "egy hetes lángost"?

Figyelt kérdés

Egyszer ettem ilyet és nagyon finom volt. Azért egyhetes, mert a tésztája (nyersen) egy hétig eláll a hűtőben.

Köszönöm!


2009. szept. 23. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:

1 kg liszt, 1/2 tejföl, 1 dl tej+ élesztő, 5 tojás, só.

A zacskót vagy a dobozt amiben tárolod azt ki kell kenni olajjal.

Sok sikert!


AZ én fiam imádja, szinte minden nap sütök neki!

2009. szept. 23. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

5 tojás? Te jó ég. Mindenesetre nagyon köszönöm. (Nem vagyok oda a tojásért, azért lepődtem meg, de mivel finom volt, így megcsinálom akkor is, ha 100 tojás kell bele. :D)

Mindennap azért nem tudnám enni, és nem bántásból vagy kioktatásból írom, de vigyázz, nehogy egyhangú legyen emiatt a táplálkozása, vagy elhízzon.

Köszi a segítséget!

2009. szept. 23. 15:31
 3/3 anonim válasza:

1 kg liszt

5 dkg élesztő (2 dl tejben, pici cukorral felfuttatjuk)

2 evőkanál olaj

2 dl tej

1 dl víz

1 evőkanál só

1 egész tojás

2 dl tejföl


Hozzávalókat összekeverem, jól bedagasztom.

2-3 órát pihentetem a hűtőben (olajjal kikent zacskóban)


Akár egy hétig is eláll ! Kipróbált recept !

2009. szept. 24. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!