Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki?! Sürgős!

Valaki?! Sürgős!

Figyelt kérdés
pácolnom kéne csirkecombot,és nem tudom hogyan kell.:(és 1 éjszakát állhat a hűtőben?valami mustáros pácra gondoltam,de bármilyen pác recept jó...a neten nem találtam semmi jót.:(köszi előre is.
2013. ápr. 12. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Marhasülthöz szoktam: olaj, mustár, szemes bors, babérlevél pácot használni, minimum 24 órára. Ezt neylon zacsiba és a hus-szeleteket bele, amikor "arra jársz", benyúlsz, alaposan felrázod, megforgatod, hogy a pác dolgozzon.
2013. ápr. 12. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 dickharta ***** válasza:

én még ebbe a zacskóba tennék pár dolgot! fokhagymát tuti.

meg egy evőkanál fűszert. vagy attól függ hány combod van.. kakukkfű,vagy tárkony,vagy rozmaring, de még a majorannát se bánnád meg! a babért viszont én nem tenném bele.. ahogy az előző is írta,az inkább a marhához.

2013. ápr. 12. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Lehet már késő, de egyszerűen olajba (2-3 kanál) tegyél fűszereket (só, bors, fokhagyma, ha van sült csirke fűszersód, egyszerűbb, de gyakorlatilag szinte mindent tehetsz bele, amit találsz a konyhában és rá van írva, hogy sültekhez való)

És csirkének nem fontos 24 órát állni, néhány óra alatt is átveszi

2013. ápr. 12. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

A kérdező mustárost akar, azért írtuk, hogy a fűszerek mellett még rakjon bele mustárt is.

Tudod: ízlések és ....

2013. ápr. 12. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nekem szól, azt írta, bármilyen jó lesz. de amúgy úgy értettem, hogy ebbe az olajos alapba gyakorlatilag azt rak bele, amit szeretne, mustár, mustármag is ebbe a kategóriába tartozik.
2013. ápr. 12. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Chilis pác


Hozzávalók:

• 2 nagy chilipaprika

• 10 szem szegfűbors

• 1 mokkáskanál kakukkfű

•2 gerezd fokhagyma

• 2 újhagyma

• 2 mokkáskanál cukor

• 1 evőkanál lime-lé

• 2 evőkanál olaj


Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.


Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.


Pác csirkéhez


Hozzávalók:

• tej

• fokhagyma

• só


Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.


Pác marhahúshoz


Hozzávalók:

• olaj

•őrölt bors

• vöröshagyma


A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.


Vadaspác



Hozzávalók:

• víz

• 3 dl 10%-os ecet

• 2 sárgarépa

• 2 fehérrépa

• 10 dkg vöröshagyma

• 3 babérlevél

• feketebors

• 1 dkg koriander

• 5 dkg só


Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.



Csípős, paradicsomos pác


Hozzávalók:

• 1 dl borecet

• 3 evőkanál ketchup

• 2 evőkanál barnacukor

• 2 kávéskanál só

• 2 kávéskanál csípős ketchup

• 2 kávéskanál erős paprika

• 1 kávéskanál bors


A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.


Fokhagymás-gyömbéres pác


Hozzávalók:

• 5 újhagyma

• 1 evőkanál szójaszósz

• 4 evőkanál szójamártás

• 2 evőkanál cukor

• 4 evőkanál sherry

• só

• bors

• 2 kávéskanál gyömbér

• 2 gerezd fokhagyma


A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.


Joghurtos-korianderes pác


Hozzávalók:

• 1 pohár natúr joghurt

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 evőkanál olaj

• 2 kávéskanál só

• 2 kávéskanál koriander


A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.



Oregánópác


Hozzávalók:

• 2 evőkanál olaj

• 2 evőkanál kefir

• 1 evőkanál oregánó

• bors

• 2 teáskanál citromlé

• 1 evőkanál mustár

• 1 evőkanál grappa


Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.


Boros pác


Hozzávalók:

• 2 dl szójaszósz

• 1 dl méz

• 1 dl tokaji édes fehérbor

•őrölt bors

• koriander


A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.



Teriyaki pác


Hozzávalók:

• 2,5 dl száraz sherry

• 2,5 dl olaj

• 2,5 dl szójaszósz

• 6 gerezd fokhagyma

• 6 evőkanál cukor

• 3 evőkanál reszelt gyömbér


Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!



Legfrissebb cikkeink a címlapról



Chilis pác


Hozzávalók:

• 2 nagy chilipaprika

• 10 szem szegfűbors

• 1 mokkáskanál kakukkfű

•2 gerezd fokhagyma

• 2 újhagyma

• 2 mokkáskanál cukor

• 1 evőkanál lime-lé

• 2 evőkanál olaj


Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.


Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.


Pác csirkéhez


Hozzávalók:

• tej

• fokhagyma

• só


Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.


Pác marhahúshoz


Hozzávalók:

• olaj

•őrölt bors

• vöröshagyma


A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.


Vadaspác



Hozzávalók:

• víz

• 3 dl 10%-os ecet

• 2 sárgarépa

• 2 fehérrépa

• 10 dkg vöröshagyma

• 3 babérlevél

• feketebors

• 1 dkg koriander

• 5 dkg só


Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.



Csípős, paradicsomos pác


Hozzávalók:

• 1 dl borecet

• 3 evőkanál ketchup

• 2 evőkanál barnacukor

• 2 kávéskanál só

• 2 kávéskanál csípős ketchup

• 2 kávéskanál erős paprika

• 1 kávéskanál bors


A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.


Fokhagymás-gyömbéres pác


Hozzávalók:

• 5 újhagyma

• 1 evőkanál szójaszósz

• 4 evőkanál szójamártás

• 2 evőkanál cukor

• 4 evőkanál sherry

• só

• bors

• 2 kávéskanál gyömbér

• 2 gerezd fokhagyma


A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.


Joghurtos-korianderes pác


Hozzávalók:

• 1 pohár natúr joghurt

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 evőkanál olaj

• 2 kávéskanál só

• 2 kávéskanál koriander


A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.



Oregánópác


Hozzávalók:

• 2 evőkanál olaj

• 2 evőkanál kefir

• 1 evőkanál oregánó

• bors

• 2 teáskanál citromlé

• 1 evőkanál mustár

• 1 evőkanál grappa


Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.


Boros pác


Hozzávalók:

• 2 dl szójaszósz

• 1 dl méz

• 1 dl tokaji édes fehérbor

•őrölt bors

• koriander


A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.



Teriyaki pác


Hozzávalók:

• 2,5 dl száraz sherry

• 2,5 dl olaj

• 2,5 dl szójaszósz

• 6 gerezd fokhagyma

• 6 evőkanál cukor

• 3 evőkanál reszelt gyömbér


Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!



Legfrissebb cikkeink a címlapról



Chilis pác


Hozzávalók:

• 2 nagy chilipaprika

• 10 szem szegfűbors

• 1 mokkáskanál kakukkfű

•2 gerezd fokhagyma

• 2 újhagyma

• 2 mokkáskanál cukor

• 1 evőkanál lime-lé

• 2 evőkanál olaj


Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.


Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.


Pác csirkéhez


Hozzávalók:

• tej

• fokhagyma

• só


Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.


Pác marhahúshoz


Hozzávalók:

• olaj

•őrölt bors

• vöröshagyma


A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.


Vadaspác



Hozzávalók:

• víz

• 3 dl 10%-os ecet

• 2 sárgarépa

• 2 fehérrépa

• 10 dkg vöröshagyma

• 3 babérlevél

• feketebors

• 1 dkg koriander

• 5 dkg só


Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.



Csípős, paradicsomos pác


Hozzávalók:

• 1 dl borecet

• 3 evőkanál ketchup

• 2 evőkanál barnacukor

• 2 kávéskanál só

• 2 kávéskanál csípős ketchup

• 2 kávéskanál erős paprika

• 1 kávéskanál bors


A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.


Fokhagymás-gyömbéres pác


Hozzávalók:

• 5 újhagyma

• 1 evőkanál szójaszósz

• 4 evőkanál szójamártás

• 2 evőkanál cukor

• 4 evőkanál sherry

• só

• bors

• 2 kávéskanál gyömbér

• 2 gerezd fokhagyma


A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.


Joghurtos-korianderes pác


Hozzávalók:

• 1 pohár natúr joghurt

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 evőkanál olaj

• 2 kávéskanál só

• 2 kávéskanál koriander


A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.



Oregánópác


Hozzávalók:

• 2 evőkanál olaj

• 2 evőkanál kefir

• 1 evőkanál oregánó

• bors

• 2 teáskanál citromlé

• 1 evőkanál mustár

• 1 evőkanál grappa


Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.


Boros pác


Hozzávalók:

• 2 dl szójaszósz

• 1 dl méz

• 1 dl tokaji édes fehérbor

•őrölt bors

• koriander


A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.



Teriyaki pác


Hozzávalók:

• 2,5 dl száraz sherry

• 2,5 dl olaj

• 2,5 dl szójaszósz

• 6 gerezd fokhagyma

• 6 evőkanál cukor

• 3 evőkanál reszelt gyömbér


Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!



Legfrissebb cikkeink a címlapról



Még nincs hozzászólás

2013. ápr. 12. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.:) már pácban "pihiznek"..:)
2013. ápr. 12. 13:15
 8/8 dickharta ***** válasza:

6 evőkanál cukor... gratulálok!

mekkora fasság már az édes sülthús?!

2013. ápr. 15. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!