Valaki?! Sürgős!
én még ebbe a zacskóba tennék pár dolgot! fokhagymát tuti.
meg egy evőkanál fűszert. vagy attól függ hány combod van.. kakukkfű,vagy tárkony,vagy rozmaring, de még a majorannát se bánnád meg! a babért viszont én nem tenném bele.. ahogy az előző is írta,az inkább a marhához.
Lehet már késő, de egyszerűen olajba (2-3 kanál) tegyél fűszereket (só, bors, fokhagyma, ha van sült csirke fűszersód, egyszerűbb, de gyakorlatilag szinte mindent tehetsz bele, amit találsz a konyhában és rá van írva, hogy sültekhez való)
És csirkének nem fontos 24 órát állni, néhány óra alatt is átveszi
A kérdező mustárost akar, azért írtuk, hogy a fűszerek mellett még rakjon bele mustárt is.
Tudod: ízlések és ....
Chilis pác
Hozzávalók:
• 2 nagy chilipaprika
• 10 szem szegfűbors
• 1 mokkáskanál kakukkfű
•2 gerezd fokhagyma
• 2 újhagyma
• 2 mokkáskanál cukor
• 1 evőkanál lime-lé
• 2 evőkanál olaj
Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.
Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.
Pác csirkéhez
Hozzávalók:
• tej
• fokhagyma
• só
Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.
Pác marhahúshoz
Hozzávalók:
• olaj
•őrölt bors
• vöröshagyma
A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.
Vadaspác
Hozzávalók:
• víz
• 3 dl 10%-os ecet
• 2 sárgarépa
• 2 fehérrépa
• 10 dkg vöröshagyma
• 3 babérlevél
• feketebors
• 1 dkg koriander
• 5 dkg só
Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.
Csípős, paradicsomos pác
Hozzávalók:
• 1 dl borecet
• 3 evőkanál ketchup
• 2 evőkanál barnacukor
• 2 kávéskanál só
• 2 kávéskanál csípős ketchup
• 2 kávéskanál erős paprika
• 1 kávéskanál bors
A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.
Fokhagymás-gyömbéres pác
Hozzávalók:
• 5 újhagyma
• 1 evőkanál szójaszósz
• 4 evőkanál szójamártás
• 2 evőkanál cukor
• 4 evőkanál sherry
• só
• bors
• 2 kávéskanál gyömbér
• 2 gerezd fokhagyma
A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.
Joghurtos-korianderes pác
Hozzávalók:
• 1 pohár natúr joghurt
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál olaj
• 2 kávéskanál só
• 2 kávéskanál koriander
A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.
Oregánópác
Hozzávalók:
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál kefir
• 1 evőkanál oregánó
• bors
• 2 teáskanál citromlé
• 1 evőkanál mustár
• 1 evőkanál grappa
Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.
Boros pác
Hozzávalók:
• 2 dl szójaszósz
• 1 dl méz
• 1 dl tokaji édes fehérbor
•őrölt bors
• koriander
A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.
Teriyaki pác
Hozzávalók:
• 2,5 dl száraz sherry
• 2,5 dl olaj
• 2,5 dl szójaszósz
• 6 gerezd fokhagyma
• 6 evőkanál cukor
• 3 evőkanál reszelt gyömbér
Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!
Legfrissebb cikkeink a címlapról
Chilis pác
Hozzávalók:
• 2 nagy chilipaprika
• 10 szem szegfűbors
• 1 mokkáskanál kakukkfű
•2 gerezd fokhagyma
• 2 újhagyma
• 2 mokkáskanál cukor
• 1 evőkanál lime-lé
• 2 evőkanál olaj
Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.
Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.
Pác csirkéhez
Hozzávalók:
• tej
• fokhagyma
• só
Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.
Pác marhahúshoz
Hozzávalók:
• olaj
•őrölt bors
• vöröshagyma
A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.
Vadaspác
Hozzávalók:
• víz
• 3 dl 10%-os ecet
• 2 sárgarépa
• 2 fehérrépa
• 10 dkg vöröshagyma
• 3 babérlevél
• feketebors
• 1 dkg koriander
• 5 dkg só
Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.
Csípős, paradicsomos pác
Hozzávalók:
• 1 dl borecet
• 3 evőkanál ketchup
• 2 evőkanál barnacukor
• 2 kávéskanál só
• 2 kávéskanál csípős ketchup
• 2 kávéskanál erős paprika
• 1 kávéskanál bors
A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.
Fokhagymás-gyömbéres pác
Hozzávalók:
• 5 újhagyma
• 1 evőkanál szójaszósz
• 4 evőkanál szójamártás
• 2 evőkanál cukor
• 4 evőkanál sherry
• só
• bors
• 2 kávéskanál gyömbér
• 2 gerezd fokhagyma
A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.
Joghurtos-korianderes pác
Hozzávalók:
• 1 pohár natúr joghurt
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál olaj
• 2 kávéskanál só
• 2 kávéskanál koriander
A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.
Oregánópác
Hozzávalók:
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál kefir
• 1 evőkanál oregánó
• bors
• 2 teáskanál citromlé
• 1 evőkanál mustár
• 1 evőkanál grappa
Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.
Boros pác
Hozzávalók:
• 2 dl szójaszósz
• 1 dl méz
• 1 dl tokaji édes fehérbor
•őrölt bors
• koriander
A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.
Teriyaki pác
Hozzávalók:
• 2,5 dl száraz sherry
• 2,5 dl olaj
• 2,5 dl szójaszósz
• 6 gerezd fokhagyma
• 6 evőkanál cukor
• 3 evőkanál reszelt gyömbér
Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!
Legfrissebb cikkeink a címlapról
Chilis pác
Hozzávalók:
• 2 nagy chilipaprika
• 10 szem szegfűbors
• 1 mokkáskanál kakukkfű
•2 gerezd fokhagyma
• 2 újhagyma
• 2 mokkáskanál cukor
• 1 evőkanál lime-lé
• 2 evőkanál olaj
Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.
Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.
Pác csirkéhez
Hozzávalók:
• tej
• fokhagyma
• só
Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.
Pác marhahúshoz
Hozzávalók:
• olaj
•őrölt bors
• vöröshagyma
A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.
Vadaspác
Hozzávalók:
• víz
• 3 dl 10%-os ecet
• 2 sárgarépa
• 2 fehérrépa
• 10 dkg vöröshagyma
• 3 babérlevél
• feketebors
• 1 dkg koriander
• 5 dkg só
Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.
Csípős, paradicsomos pác
Hozzávalók:
• 1 dl borecet
• 3 evőkanál ketchup
• 2 evőkanál barnacukor
• 2 kávéskanál só
• 2 kávéskanál csípős ketchup
• 2 kávéskanál erős paprika
• 1 kávéskanál bors
A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.
Fokhagymás-gyömbéres pác
Hozzávalók:
• 5 újhagyma
• 1 evőkanál szójaszósz
• 4 evőkanál szójamártás
• 2 evőkanál cukor
• 4 evőkanál sherry
• só
• bors
• 2 kávéskanál gyömbér
• 2 gerezd fokhagyma
A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.
Joghurtos-korianderes pác
Hozzávalók:
• 1 pohár natúr joghurt
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál olaj
• 2 kávéskanál só
• 2 kávéskanál koriander
A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.
Oregánópác
Hozzávalók:
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál kefir
• 1 evőkanál oregánó
• bors
• 2 teáskanál citromlé
• 1 evőkanál mustár
• 1 evőkanál grappa
Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.
Boros pác
Hozzávalók:
• 2 dl szójaszósz
• 1 dl méz
• 1 dl tokaji édes fehérbor
•őrölt bors
• koriander
A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.
Teriyaki pác
Hozzávalók:
• 2,5 dl száraz sherry
• 2,5 dl olaj
• 2,5 dl szójaszósz
• 6 gerezd fokhagyma
• 6 evőkanál cukor
• 3 evőkanál reszelt gyömbér
Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!
Legfrissebb cikkeink a címlapról
Még nincs hozzászólás
6 evőkanál cukor... gratulálok!
mekkora fasság már az édes sülthús?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!