Túl lehet adagolni a kakaóport egy sütiben?
Igen.
És nem teljesen úgy viselkedik, mint a liszt...sőt, ami azt illeti 2-3-szoros mennyiségben tök másképp viselkedik.
Egyrészt keserű, tehát a sokszorosát használva keserűbb lesz a süti. Ezt cukorral csak ritkán lehet ellensúlyozni, mert a cukortól megereszkedik, elfolyósodik a tészta, ha meg más típusú, )pl habbá van verve) akkor meg megég a sok cukortól.
Ami még lényegesebb eltérés, hogy a kakaópor zsíros.
Attól, hogy száraznak tűnik, nagyon is zsíros!
És ez sütés közben megolvad.
És amíg pl a liszt sütés közben köt (szilárdít) egy sütin, addig a rengeteg kakaópor ha elolvad, az hígít, elfolyósítja a süti tésztáját.
Ha meg sütés után megköt, akkor meg nehéz lesz mint a dög.
Mondjuk vannak ilyen típusú sütik is, nem is rosszak, (különleges csokitorták) csak azokhoz direkt olyan recept van, hogy jó legyen a végeredmény.
Szóval lehet kakaósabban csinálni, egy kicsit, de nagyon túlzásba vinni nem érdemes, mert ahhoz az egész receptet meg kéne változtatni, hogy a végeredmény jó legyen.
Az meg már egy másik süti lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!