Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit használtok főzéshez:...

Mit használtok főzéshez: zsírt vagy olajat?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 8. 22:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%
Vajat vagy olajat. Zsírt sosem, undorító.
2013. ápr. 8. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

De egészségesebb és finomabb, mint az olaj.


Én zsírt, vajat és olajat egyaránt, attól függ, mi készül.

2013. ápr. 8. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Áruld már el nekem mi nem egészséges az olajos magvakból nyert olajakon? Természetes, növényi, telítetlen zsírsavakban gazdag...most akkor hol a probléma?
2013. ápr. 8. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
57%
Az, hogy ezeket a gyárakban rendszerint telítik. Az a margarin, növényi olaj kvázi csak pár atomban tér el egy szénhidrogéntől.
2013. ápr. 8. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Olajat
2013. ápr. 8. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Főzéshez vizet használok...
2013. ápr. 8. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
36%

Margarin?!


Ki a franc beszélt itt margarinról? VAJRÓL volt szó és olajról...

Egyébként azt hiszem mindenki tisztában van vele, hogy a margarin egészségtelen, de tényleg, ez hogy jött ide egyáltalán?


Azt mondd el nekem, miben egészségesebb egy olívaolajnál vagy szezámmagolajnál, lenmagolajnál, tökmagolajnál és társainál a disznózsír...?


A kacsa/libazsír mondjuk más kérdés, az valóban versenybe szállhat velük telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak tekintetében, de van egy olyan érzésem, hogy nem azt használ a legtöbb ember a konyhában.

2013. ápr. 8. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
51%

2-es vagyok, a 4-es válaszoló nem én voltam.


A margarin nem egészséges, és a napraforgóolaj sem, márpedig legtöbbször ezeket használják. Akkor már inkább a disznózsír, de az sem egészséges, maga a disznóhús sem az. Én rendszerint (házi) kacsazsírt használok, néha libazsírt, illetve olívaolajat, vagy márkázott vajat, és ha éppen hozzájutok, akkor házi vajat. Disznózsírt kizárólag fasírtsütéshez használok, mert az viszont verhetetlen aztán kenyérrel, erős paprikával és paradicsommal :) Főleg, ha már kétszer sütöttem a zsírban fasírtot, vagy nagy adag készült egyszerre. Általában kizárólag ezért készül fasírt nálunk, mert egyikünk sem kedveli, de a zsírt azt igen :) Odafigyelek, hogy egészséges, házi dolgokat használjunk, sok zöldséget, fűszert magunknak termesztünk, így hát ennyi belefér bőven :)


Az olaj alatt legtöbbször a napraforgóolajat értik.

2013. ápr. 8. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

olaj

nagymamám süt zsírral,de ha náluk vagyok akkor alig bírom megenni azt mit elém raknak

2013. ápr. 8. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ mihez mit.

Pörköltet,pörkölt alapú ételeket,ragukat pl csakis zsírral!

Kedvencem a kacsazsír.

De rántott dolgokhoz pl meg csak olajat használok.

Mediterrán,kínai jellegű ételekhez szezám vagy olíva olaj.

Nagyon változó,de zsírral sokkal ízletesebb az étel mint olajjal.

Amúgy ha van fritőzöd csak nézd meg hogy lehetetlen levakarni róla az olajat ami ráragadt,hiába súrolód,ragad,nyúlik,maszatolódik. Gondolhatod mit csinál akkor a gyomrodban..

2013. ápr. 8. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!