Melyik fajta olivaolajat lehet hevíteni? Az extra szűzet?
Figyelt kérdés
Szóval melyikkel jó, sütni, főzni, anélkül, hogy az értékes anyagai kárba vesznének? Előre is köszönöm a választ.2009. szept. 22. 10:39
1/3 anonim válasza:
Az extra szűz eleve a legegészségesebb, és nyugodtan hevítheted, mert magasabban van az égési foka mint akár a zsírnak.
Épp tegnap sütöttem benne rántott csirkemellet, és még csak szaga sincs , nemhogy füstölne , vagy égne
2/3 anonim válasza:
De általában igaz:
Jó tudni, hogy a zsiradékok emészthetősége és biológiai értéke hevítés hatására csökken. Ezért célszerű a zsírokat minél alacsonyabb hőfokra és minél rövidebb ideig hevíteni.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ, én is szoktam abban sütni, szóval tudom, hogy nincsenek "tünetei", hogy füst meg égés. Csak valahol azt olvastam, hogy az oliva hevítés hatására káros transzzsírsavakká alakul át.
2009. szept. 22. 15:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!