A vadhúsnak mi adja a jellegzetes ízet? ( mind őz, vaddisznó stb. )
Miért lenne édesebb?
Minden állatnak van jellegzetes íze. Az őznek és a vaddisznónak nem egyforma "vadíze" van. Az öznek özíze, a vaddisznónak vaddisznó íze, a vadkannak vadkan íze, a vadmalacnak vadmalac íze, a szarvasnak szarvas íze, a szarvasbikának szarvasbika íze, a vadnyúlnak vadnyúl íze, a házi nyúlnak házinyúl íze, a mangalicának mangalica íze, a marhának marha íze, a fácánnak fácán íze, a házi tyúknak házi tyúk íze, a brojler csirkének brojler íze, a román és lenygyel marhahúsnak ló íze, ... A mindeféle természet ellenes antibiotikumon és hormonokon hizlalt felfújt izmú állatoknak civilizáció íze, a hótdögnek és egyébb burgeroknak mekdonald íze....
Az elfogyasztott táplálék, az állatok által termelt hormonok, az életkor, faggyútartalom és az izom/zsír aránya adja meg egy hús jellegzetes ízét.
Vadak esetében a húson található hártya és faggyú eltávolításával lehet "szelídíteni" a jellegzetes vadízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!