Mit lehetne sütni dióból és/vagy mogyoróból, amihez tejszín is kell?
Ami nem túl száraz és finom(pl amiket hűtőben kell tartani azok általában ilyenek)
A recept ne legyen túl bonyolult(csak 2 éve főzőcskézek és 14 éves vagyok) és 2 óránál ne több.
Köszönöm
És mivel van 2 bátyám, ezért az is fontos, hogy sok legyen
Mondanám a szuflét, de akkor a leírtak alapján azzal ne kísérletezz, mert nem garantált a siker :)
Szóval inkább tedd félre a tejszínt és csinálj bögrés dióst: [link]
Nemtudom érvényes e még a kérdés, de azért leírom, hátha majd legközelebb jól jön.
Szóval csinálhatsz piskótatekercset. De ugye nem lekvárral töltöd meg, hanem a következő krémmel:
A mogyorót sütőben tepsiben megpirítod, aztán kiveszed és még melegen apróra töröd kis mozsárban, vagy valamiben. Aztán nutellát (lehet ilyen gagyi nutella is, vagy ez a csíkos is) összekeversz felvert tejszínnel jó alaposan, aztán beleteszed az összetört, pirított mogyorót. Megtöltöd a tekercset. Ennyi. De akár simán is finom a piskótára rátenni. Pl félbevágod a piskótát és teszel ilyen krémet a belsejébe, majd ráteszed a tetejét és rá is kensz a tetejére vékonyan. Majd tejszínhabbal kidíszítheted.
Dióhoz inkább főtt krémet javasolnék. Bár lehet finom a cukros dió összekeverve tejszínnel és az krémnek. De én még nem csináltam. Nézelődjél a neten, lehet van ilyen.
A gesztenyepüréből én szoktam úgy csinálni, hogy még fagyosan lereszelem és a felvert tejszínnel összekeverem. Ez meg a piskótára. Gyorsan kész.
Majd írd meg melyiket csináltad meg végül, vagy melyiket fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!