Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell bundáskenyeret...

Hogy kell bundáskenyeret csinálni?

Figyelt kérdés
Sosem csináltam. Leírnátok részletesen, hogy hogy kell?
2013. márc. 29. 13:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Felszeleteled a kenyeret, kb ujjnyira, ne legyen túl vastag, sem vékony. Felvered a tojást, de nem kell teljesen, mert akkor nem tapad rá rendesen a kenyérre. Szóval felvered, de ne annyira, mintha tijásránttot csinálnál. Megsózod. Felmelegíted az olajat.

Kenyér bele a tojásba, egyik oldala, aztán fordítod. Ha már jó tojásos akkor oké, de az sem baj, ha "ázik benne" egy picit :) Amikor már felhevült az olaj, akkor beleteszed a kenyeret és szép aranybarnára sütöd, fordítasz rajta és ott is, aztán kiveszed szalvétával kibélelt tányérra :) hogy a felesleges olajat feligya.

Jó étvágyat

2013. márc. 29. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

felszeleted a kenyeret, közepes mennyiségű olajat forrósítasz a serpenyőbe,mikor már forró belemártod a kenyeret az ízlés szerint ízesített felvert tojásba,majd be az olajba,és kb 5-8 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütöd.

Kiveszed papírtörlővel kibélelt tányérra leitatod a papírtörlővel az olajat,aztán utána rakhatsz rá sajtot,hagymát,felvágottat mindegy ahogy szereted:)

2013. márc. 29. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a tejet. A kenyereket vágjuk ketté, de maradhat egészben is a szelet.

Hozzávalók:

2 nagy szelet félbarna vagy fehér kenyér

2 tojás

1 ek tej

olaj a sütéshez


Serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon kétszer forgassuk meg a tojásban, csepegtessük le, majd süssük meg a serpenyőben szép barna színűre. Ha kész, tegyük papír kéztörlőre, itassuk fel a maradék olajat mindkét oldalon.

Sóval megszórva azonnal tálaljuk.

2013. márc. 29. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Levágod a kenyeret, egy mély tálba felversz egy tojást és öntesz hozzá egy kis tejet, meg egy csipet sót teszel bele.

Majd ebbe beleforgatod a kenyeret. Elő veszel egy serpenyőt ebbe olajat öntesz majd felforrósítod az olajat. Amikor jó beleteszed a kenyér szeleteket amikor az egyik oldala megsült megfordítod és a tetejére teszel egy szelet sajtot majd mikor a kenyér alja megsült és a tetején lévő sajt megolvadt kiveszed papírtörlőre és leitatod róla a felesleges olajat majd kicsit megsózod és már eheted is. Ehetsz mellé zöldségeket, felvágottakat, fokhagymát, tejfölt, amit akarsz. Teát iszol hozzá!

2013. ápr. 3. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!