Hogyan kell BUNDÁSKENYERET csinálni?
Felvered egy tálban a tojást. Ha puhábbat szeretnél teszel bele egy kis tejet, ha keményebbet akkor nem.
sózod. (esetleg tehetsz bele foghagymát is)
beleforgatod a kenyérszeleteket és forró olajban kisütöd.
túl bonyolult.. :DD
köszönöm!:)
Kislányom, anyukád magyaráz.
Kiveszed a tartóból a kenyeret (van többfélében, éppen amit találsz).
Felszeleteled, késsel. Annyit amennyit akarsz. Félreteszed.
Jön a tojás. Kettétöröd, a belsejét külön tányérba teszed, a héját a kukába. Villával felkavarod. Teszel bele sót, sajtot - ízlés szerint.
Meggyújtod a tűzhelyet. Előveszed a serpenyőt, rárakod a tűzhelyre. Olajat, zsírt raksz bele, tetszés szerint. Amikor elég meleg, akkor belerakod a tojássárgába mártogatott kenyeret és addig sütöd, amíg megfelelő színű nem lesz - vigyázz, nehogy szénné égjen! Füstölögni fog a ház, meg ízléstelen lesz a kaja.
Kisütöd mindet. Mellé melegítesz/főzöl teát. Tányéron tálalod, egy szalvétával alatta, mert így felfogja a zsírcseppeket. Tetszés szerint zöldségeket vágsz külön tányérra, a paradicsom a legjobb hozzá.
Jó étvágyat kívánok! :)
Hello .nem nagy ördöngösség csak kár alap tanácsot fogadj meg ha reggel csinálod 1. Fogmosás mosakodás 2.ha abba a körbe tartozol akkor cigi kávé 3.nèzd meg mi a készlet(van serpenyő,olaj,tojás,kenyér 4.ha fel ébredtél és van minden akkor nagyon jo ha nincs akkor viszont cumi szaladj le a boltba azt vegyél ami kell orbánbácsi állja a számlát nah ha most meg van minden tojás serpenyő kenyér olaj ha ezek meg vannak akkor elkezdheted a bundáskenyér alapjait 5./1 megnézed ha régi a kenyér nem penészes ha nem az akkor nyert az ügy ha pedig az akkor gyerünk bolt ....ha jó a kenyér nem penészes akkor levágsz amennyit szeretnél enni 5./2 megmosod a tojást mert tyú .... lehet rajta bár a zamata elvész de nem baj XD ha megmostad a tojást előveszel 1db savanyuságos tálat meg egy nagy tálat amibe belerakod a kenyeret meg a tojást .a savanyuságos tál azért kell mert eggyesével törd fel a tojást és tedd át a nagyba mert nem látsz bele a tojásba lehet záptojás és akkor kuka ha meg van az összes kenyér és tojás akkor 5./3 ha megvan a serpenyő meg az olaj akkor (jah meg a tüzhely)akkor elkezdheted a sütést 5./4 mielött begyújtanád a tűzhelyet a serpenyőbe bőségesen önts olajat most már begyújthatod tüzhelyet 5./5ha a tűzhely begyújtva rajta a rerpenyő vársz 1-2percet onnan tudod meg állapitani h. Meleg-e az olaj hogy a kényér morzsáját bele szóród (minimálisan 1-2 mirzsa szemet) ha.elkezdett sercegni az olaj és látod hogy buborékozik elkezdheted atojásban megforgatni a kenyere 5./6ha meg forgadtad a kenyeret és látod hogy a kenyér tojásos mindenhol akkor bele rakhatod a forró olajba DE vigyázz mert forró az olaj és annál rosszabb kevés dolog fájdalmas mikor a forró olaj rád fröccsen 5./6 a a kenyer ami tojásos benne a serpenyőben amiben mostmár olaj is van vársz másfél percet és a tojásos kenyeret meg forditod és utánna ha a másik oldala is meg van akkor tányér szalvéta rajta és ha lejött róla az olaj eheted is
hidegen melegen fogyasztható jóétvágyat kívánok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!