Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akármennyit főzök, az aznap...

Akármennyit főzök, az aznap elfogy. Van még így valaki?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudok annyit főzni, hogy elég is legyen, meg el is tudjak tenni másnapra is belőle! Ha marad azt a nap folyamán biztos megeszik. Csak mi vagyunk így?
2013. márc. 28. 07:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

" Csak mi vagyunk így? "


nem,

mi is így vagyunk .

2013. márc. 28. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is elfogy,de kizárólag az, ami a párom kedvence.

Amit annyira nem preferál, az bizony ott állhatna tőle napokig is a hűtőben...

2013. márc. 28. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Akkor fözz annyit, amennyi egy napra kell, másnap meg megint arra a napra. Ha ennyire nem tudjátok fegyyelmezni magatokat, akkor jobb minden nap kevesebbet fözni, mielött átalakultok zsirpacnikká.
2013. márc. 28. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
igen ..
2013. márc. 28. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem. Egyszer eszünk az ételből. Ha sok marad, a többit lefagyasztom.
2013. márc. 28. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
En annyit főzök, amennyi biztosan elfogy, nagyon ritkán van maradék. Mindennap főzök.
2013. márc. 28. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Nálunk inkább az a gond, hogy mindig marad egy adagnyi kb. a halálom, amikor megmarad egy húsgombóc, vgy egy szem töltöttkáposzta és nem kell senkinek. persze elteszem, lefagyasztva, de sokszor nem tudom mit is kezdjek vele. kidobni nem akarom, mindig valami átalakás lesz belőle, amit nekem kell megenni... :)

ja és én sem főzhetek két napra, mert másnap mindig másik kaja kell,nem eszik meg másnap ugyanazt.

Szóval én az ellenpélda vagyok:)én még mindig nem tudok keveset főzni.

2013. márc. 28. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
nem
2013. márc. 28. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

nálunk nem szokott elfogyni mert sokat főzök

mi 4en vagyunk, 2felnőtt 2 kamasz és én mindig egy nagy fazék levest csinálok este, mikor hazaérek a munkából akkor azt esszük vacsorára meg marad holnap ebédre is sőt van hogy másnap vacsorára is, mert annyit nem tudunk megenni, így akkor csak olyan levest szoktam csinálni amennyit majd másnap ebédre megeszónk(pl pardaicsomleves, gyümölcsleves), mindig laktóbb levest szoktam csinálni, mindent turbózok pl a zöldborsólevesbe is teszek egy-két szem krumplit, virslit, a zöldbablevesbe is teszek kolbászt majd tejföl így laktatóbb

a krémleveshez is baconchips sütve, piritott kenyérkocka stb

másodiknap is sokat csinálok, de ésszerűen pl amikor rakottkrumplit csinálok akkor az aznap elfogy vacsorára mert annyit csinálok, de a főtt krumpliból csinálok annyit hogy jusson még egy krumplistésztának így az megvan másnap ebédre felbontok egy házi savanyúságot esti rakottkrumpli, másnap ebédi krumplitésztához elfogy

ha pörköltöt csinálok akkor főzök rizst hozzá, abból csinálok rizseshúst és tarhonyáshúst is, ez vacsorára meg másnap ebédre is elég, férjemmel mi viszünk itthonról eleg ebédet, gyerekek meg amikor hazajönnek ezeket eszik, de mindig elfogy de mindenből próbálok úgy főzni hogy elég legyen

mindenből úgy csinálok hogy ésszerű legyen, pl nokedlit pörkölttel, akkor úgy hogy másnapra maradjon nokedli és ütök rá pár db tojást abból már van egy másik féle étel

próbálok változatosan főzni de nagy adagba veszünk mindent

pl hétfőn volt frankfurtileves, szerdán pedig rakottkelkáposzta, így egy nagy fej kelkáposztát 2féle ételnek csináltam meg

próbálok nyáron felhalmozni lekvárt, befőttet, lecsót, paradicsomlevet, savanyúságokat így azokat használom fel

ma gulyáslevest főzök, ahhoz sütöttem cipót is, ez laktató nagyon, kevertem be palacsintát azt majd a lányom kisüti, ha hazaért(szerencsére van segítségem:)) van a fagyasztóba még egy adag reszelt káposzta( a káposztástészta maradéka még) így lesz káposztás, kakaós, fahéjjas és lekváros palacsinta is) A lekvárt ma bontom fel egy nagy üveggel így abból holnapra csinálok még egy császármorzsát.Én 3 műszakban dolgozom szeretek főzni, de a lányom sokat seígt, pl mindig megpucolja az alapanyagokat, ha éjszakás vagyok akkor ő szokott segíteni, főzz rizst a fagyasztóba van előre panírozott hús, sajt, párizsi és van fasírt is, így azt este kiveszi amikor pedig hazaér a suliból csak megcsinálja, fél óra alatt bőven megvan és kész is az ebéd

ha tésztát főzök pl metélt akkor mákos vagy dióstészt van másnapra pedig ezek maradékából rakotttészta, azt úgy szoktam hogy alulra metélttészta rá a mák utána megint metélttészta rá dió, majd megint metélttészta rá lekvár a meggy az jó mert attól egy picit savanykás lesz rá megint metélt vaniliáscukor és almaszeletek, na ez hamar elfogy:) ezt megkészítem és pl ha lányomnak nincs első órája akkor ő szoktam megsütni

vacsorának ha látom hogy mindenből van egy kevés-pl kolbász, szalámi, párizsi végek, sajt, maradék kis kukorica akkor abból pizza ha nem elég pizzához akkor melegszendvicskrém

nagyon próbálunk spórolni de azért figyelek arra hogy változatos legyen és ne a mekibe ebédeljenek hanem próbálok mindig meleg ebédet csinálni

persze van olyan is, hogy fáradtak vagyunk vagy helyettesítés van, lányomnak 8órája, ilyen esetekre van lefagyasztott székelykáposzta, töltöttpaprika és pörkölt is, azt előkapom és felmelegítjük ha mást nem kenyérrel és savanyúsággal megesszük

pl már tudom hogy lesz maradék sonkavég abból keddre tuti hogy egy sonkás rakottészta lesz, a levéből pedig lencseleves kolbásszal, még van szilveszterről fél kg lencsém azt megcsinálom

sütök kallácsot is abból is a végek megmaradnak abból csinálom majd aranygaluskát vaniliasodóval

nem annyira bonyolult megtervezni az ételeket, főleg akit szórakoztat pl engem ez kapcsol ki, feszültségoldó, és ameddig sül pl a rakottkrumpli addig takarítok stb, még a mozgás is megvan:)

2013. márc. 28. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Én nem eszek sokat, de van egy párom, és 2 felnőtt férfi fiam. :) Addig esznek, amíg van. Sajnálnám azt mondani nekik, hogy ne egyetek többet belőle. Így is csont soványak. (Bár ez genetika.) Ha kétszer annyit csinálok, az is elfogy. Ha háromszor, az is. Nagyon ritkán jut másnapra, leginkább akkor ha elrontom. :) Nem szeretnék minden nap főzni, de úgy látszik ez marad. Köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 28. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!