Akármennyit főzök, az aznap elfogy. Van még így valaki?
" Csak mi vagyunk így? "
nem,
mi is így vagyunk .
Nálunk is elfogy,de kizárólag az, ami a párom kedvence.
Amit annyira nem preferál, az bizony ott állhatna tőle napokig is a hűtőben...
Nálunk inkább az a gond, hogy mindig marad egy adagnyi kb. a halálom, amikor megmarad egy húsgombóc, vgy egy szem töltöttkáposzta és nem kell senkinek. persze elteszem, lefagyasztva, de sokszor nem tudom mit is kezdjek vele. kidobni nem akarom, mindig valami átalakás lesz belőle, amit nekem kell megenni... :)
ja és én sem főzhetek két napra, mert másnap mindig másik kaja kell,nem eszik meg másnap ugyanazt.
Szóval én az ellenpélda vagyok:)én még mindig nem tudok keveset főzni.
nálunk nem szokott elfogyni mert sokat főzök
mi 4en vagyunk, 2felnőtt 2 kamasz és én mindig egy nagy fazék levest csinálok este, mikor hazaérek a munkából akkor azt esszük vacsorára meg marad holnap ebédre is sőt van hogy másnap vacsorára is, mert annyit nem tudunk megenni, így akkor csak olyan levest szoktam csinálni amennyit majd másnap ebédre megeszónk(pl pardaicsomleves, gyümölcsleves), mindig laktóbb levest szoktam csinálni, mindent turbózok pl a zöldborsólevesbe is teszek egy-két szem krumplit, virslit, a zöldbablevesbe is teszek kolbászt majd tejföl így laktatóbb
a krémleveshez is baconchips sütve, piritott kenyérkocka stb
másodiknap is sokat csinálok, de ésszerűen pl amikor rakottkrumplit csinálok akkor az aznap elfogy vacsorára mert annyit csinálok, de a főtt krumpliból csinálok annyit hogy jusson még egy krumplistésztának így az megvan másnap ebédre felbontok egy házi savanyúságot esti rakottkrumpli, másnap ebédi krumplitésztához elfogy
ha pörköltöt csinálok akkor főzök rizst hozzá, abból csinálok rizseshúst és tarhonyáshúst is, ez vacsorára meg másnap ebédre is elég, férjemmel mi viszünk itthonról eleg ebédet, gyerekek meg amikor hazajönnek ezeket eszik, de mindig elfogy de mindenből próbálok úgy főzni hogy elég legyen
mindenből úgy csinálok hogy ésszerű legyen, pl nokedlit pörkölttel, akkor úgy hogy másnapra maradjon nokedli és ütök rá pár db tojást abból már van egy másik féle étel
próbálok változatosan főzni de nagy adagba veszünk mindent
pl hétfőn volt frankfurtileves, szerdán pedig rakottkelkáposzta, így egy nagy fej kelkáposztát 2féle ételnek csináltam meg
próbálok nyáron felhalmozni lekvárt, befőttet, lecsót, paradicsomlevet, savanyúságokat így azokat használom fel
ma gulyáslevest főzök, ahhoz sütöttem cipót is, ez laktató nagyon, kevertem be palacsintát azt majd a lányom kisüti, ha hazaért(szerencsére van segítségem:)) van a fagyasztóba még egy adag reszelt káposzta( a káposztástészta maradéka még) így lesz káposztás, kakaós, fahéjjas és lekváros palacsinta is) A lekvárt ma bontom fel egy nagy üveggel így abból holnapra csinálok még egy császármorzsát.Én 3 műszakban dolgozom szeretek főzni, de a lányom sokat seígt, pl mindig megpucolja az alapanyagokat, ha éjszakás vagyok akkor ő szokott segíteni, főzz rizst a fagyasztóba van előre panírozott hús, sajt, párizsi és van fasírt is, így azt este kiveszi amikor pedig hazaér a suliból csak megcsinálja, fél óra alatt bőven megvan és kész is az ebéd
ha tésztát főzök pl metélt akkor mákos vagy dióstészt van másnapra pedig ezek maradékából rakotttészta, azt úgy szoktam hogy alulra metélttészta rá a mák utána megint metélttészta rá dió, majd megint metélttészta rá lekvár a meggy az jó mert attól egy picit savanykás lesz rá megint metélt vaniliáscukor és almaszeletek, na ez hamar elfogy:) ezt megkészítem és pl ha lányomnak nincs első órája akkor ő szoktam megsütni
vacsorának ha látom hogy mindenből van egy kevés-pl kolbász, szalámi, párizsi végek, sajt, maradék kis kukorica akkor abból pizza ha nem elég pizzához akkor melegszendvicskrém
nagyon próbálunk spórolni de azért figyelek arra hogy változatos legyen és ne a mekibe ebédeljenek hanem próbálok mindig meleg ebédet csinálni
persze van olyan is, hogy fáradtak vagyunk vagy helyettesítés van, lányomnak 8órája, ilyen esetekre van lefagyasztott székelykáposzta, töltöttpaprika és pörkölt is, azt előkapom és felmelegítjük ha mást nem kenyérrel és savanyúsággal megesszük
pl már tudom hogy lesz maradék sonkavég abból keddre tuti hogy egy sonkás rakottészta lesz, a levéből pedig lencseleves kolbásszal, még van szilveszterről fél kg lencsém azt megcsinálom
sütök kallácsot is abból is a végek megmaradnak abból csinálom majd aranygaluskát vaniliasodóval
nem annyira bonyolult megtervezni az ételeket, főleg akit szórakoztat pl engem ez kapcsol ki, feszültségoldó, és ameddig sül pl a rakottkrumpli addig takarítok stb, még a mozgás is megvan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!