Rétes alaprecept?
Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 19:17
1/2 anonim válasza:
Lehet trükközni (pl. tojás, ecet hozzáadása), de ha alapreceptet kérsz: jó minőségű liszt (rétesliszt/keverve rétesliszt és finomliszt) és víz, na meg türelem az összedolgozáshoz, nyújtáshoz stb. :P Horváth Ilona szerint fél kg liszthez 4-4,5 dl víz és diónyi zsír kell.
2/2 anonim válasza:
1 kg liszthez egy tojás . Finom liszt, de jó minőségű. A rétes lisztet nem lehet elég vékonyra nyújtani. Kevés só. langyos tejes vízzel kell összedolgozni, amikor félig kész érdemes hozzá étolajat önteni. teljesen simára kidolgozi. Viszonylag lágyabb tésztát kell készíteni. (esetleg érdemes az alap összeállítás után valami gépet igénybe venni :-))
Aztán akkora darabokra kell vágni ami egyszeri nyújtásra kell. Kis cipókat gyúrni belőlük, majd ruha alatt pihentetni fél órát. (addig tölteléket lehet gyártani). Nyújtás előtt olajjal megkenni a tetejét.
Ha a dagasztás elején már nagyon szakadozik a massza, akkor nagy valószínűséggel nem fog elnyúlni, mert nem jó minőségű a liszt és feleslegesen dolgozod ki simára.
A liszt a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!