Hogy kell a rétes tésztáját hajtogatni?
Cseresznyés rétest szeretnék sütni,de még sosem csináltam ilyet..nagyon mást se:S Valaki el tudná magyarázni,hogy mikor már megvan a tésztája,akkor hogy kell a töltelékre a már kinyújtott tésztát csűrni-csavarni?
A recept így írja,de nem értem :
# A téglalapot képzeletben a rövidebb oldalán 3 részre osztjuk, és a tölteléket a közepére tesszük úgy, hogy két végénél maradjon kb. két-két ujjnyi üres rész.
# Ezután a két hosszabb oldalon a tészta szélét kb. 2 cm-enként ferdén bevagdaljuk úgy, hogy a tölteléktől kb. egy ujjnyira kezdődjön egy-egy vágás.
# Ezeket a kis tésztacsíkokat ezután a cseresznyés töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, felváltva, mintha fonnánk, majd a végeket jól összenyomkodjuk. Ha elkészült úgy kell kinéznie, mint egy nagy fonat.
# A kész rétest papírral átemeljük a sütőlapra, majd 15 percet kelesztjük.
Köszönöm előre is!
14/ L
a lapok szélére kell tenni a tölteléket, majd, ahogy írták felcsavarni.
ha megsült ferdén is lehet szeletelni, akkor szép formája lesz.
Amit te kérdezel, az nem a rendes rétes, hanem amit kígyórétesnek hivnak.
Itt van egy kép, ott meg tudod nézni, hogy hogyan kell hajtogatni:
az utolsó kedves válaszolónak igaza van. képen teljesen egyértelműen látszik, hogy, hogyan kell a felszabdalt részeket egymásra helyezni.
én eddig ezt nem is ismertem.
köszönjük:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!