Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell macaront sütni?

Hogyan kell macaront sütni?

Figyelt kérdés
Egy kész bevált recept kéne, és magára a töltelékre is kiváncsi vagyok! köszönöm előre is a válaszolóknak!

2013. márc. 27. 17:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

BÁR ez egy Régebbi macaron próbálkozásom de azért megmutatom, [link] :)

Ezt [link] , Varga Gábor féle.

2013. márc. 29. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:

# még megjegyzem,Nem tettem bele piros ételszínezéket, mert nem volt itthon :)

És a töltelék sem málnás volt hanem csokis.

2013. márc. 29. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is van egy Macaron recept , + video az elkészítésről.

2013. márc. 29. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:

:) Ahogy ígértem rakok fel róla képet, ma csináltam őket :)

[link]

Bár akadtak amik megrepedeztek sajnos. :/

2013. ápr. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
Jók lettek :) Végülis melyik recept alapján készítetted?
2013. ápr. 7. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:
Még sajnos semelyiken:/.. azthiszem jövőhéten csinálom, meg de gondolkozom még, hogy melyik receptet alkalmazom majd! Feltétlen írok és nagyon köszönöm a válaszolóknak:)!
2013. ápr. 7. 21:28
 17/21 anonim ***** válasza:

KEDVES tegnap 19:39 :)

A macaronhoz:

-300 g őrölt mandula (150 g)

-300 g porcukor (150 g)

-110 g pihentetett tojásfehérje (55 g)

(legalább 4 napig hűtőszekrényben, letakarva)

Valamint:

-300 g porcukor (150 g)

-75 g ásványvíz (37,5 g)

-110 g pihentetett tojásfehérje (55 g)

-10 g kávéesszencia (5 g) (én ezt is kihagytam)

-1,5 g zöld ételszínezék (elhagyható)


1. Szitáljuk össze az egyik adag porcukrot és az őrölt mandulát. Keverjük össze az ételszínezéket és az első adag tojásfehérjét, majd öntsük a porcukorhoz és mandulához, de még ne keverjük össze.

2. A többi porcukrot és az ásványvizet hevítsük 118 fokra.

Amikor a szirup hőmérséklete eléri a 115 fokot, verjük fel a második adag tojásfehérjét.

Adjuk hozzá a 118 fokos szirupot, verjük közepesen kemény habbá, hagyjuk 50 fokosra lehűlni, majd egyenletesen adagolva adjuk hozzá a mandulás keverékhez.

Az összeállt masszát kanalazzuk egy habzsákba.

3. Rajzoljunk 3,5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra úgy, hogy köztük

2-2 cm távolság maradjon. Fordítsuk meg a sütőpapírt, aztán a habzsákból nyomjuk a masszát a sablonokra. Pihentessük 30 percig, amíg kissé megszárad.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő esetében 160 fok, gázsütő: 4-es fokozat).

Helyezzük a tepsiket a sütőbe. Süssük 12 percig, ezalatt kétszer nyissuk ki rövid ideig a sütő ajtaját, majd csukjuk is be.

Vegyük ki az elkészült macaronokat a sütőből, majd óvatosan csúsztassuk őket a munkapultra.


A zárójelben a fele adag van :)

Bizonyítja hogy nem vagyok benne még profi hogy repedezett meg belőle jó pár darab :)


De azért büszke vagyok a makijaimra :)

2013. ápr. 8. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

## Még megjegyezném nem keksz, szoval NEM KELL KEMÉNYRE SÜTNI, :)

A belseje lehet olyan lesz hogy mintha nem sült volna meg , de az úgy jó ha ragad :)

Tapasztalat, párral letudtam volna szerelni akár egy betörőt is :D :D

2013. ápr. 8. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:

mennyiben különbözik a habcsóktól?


a héten ettem egy rosszat. az nem különbözött a karácsonyról maradt habcsóktól

2013. ápr. 22. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 A kérdező kommentje:
Az elöző válaszolónak a kérdésére válaszolnék, hogy a macaronnak más a tésztája, szerintem puhább (persze ha friss, és jól csinálják meg) valamint ugye van benne töltelék a formája persze teljesen más de ez nem nagyon lényeges
2013. ápr. 23. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!