Tegnap sütöttem muffint, csupa csoki a neve. De nem is ez a lényeg, hanem, h. amikor megsült, egyszerűen nem tudtam kiszedni a papírból, mert beleragadt. Miért lehet ez?
Ha beleragad a papír-vagy szilikon formába a tészta, érdemes más recepttel kísérletezni, mivel valószínűleg nagyon kemény, vagy tömény a tészta. Muffinokból mindig ajánlatos a vaníliás vagy joghurtos recepteket megcsinálni, és ezeket kombinálni mindenféle ízesítéssel, mivel ezek kisebb százalékban ragadnak bele a formába. Ha mégis ragaszkodtok a receptekhez, akkor ajánlatosabb kicsivel több vajat, illetve tényleg csak mikroszkopikusan kevesebb sütőport tenni a keverékbe, így a tészta sokkal puhább lesz. Ajánlott módszer továbbá, a formák étolajjal, vagy vajjal való kikenése. A vajat értelem szerűen olvasszuk fel, így könnyebben felvihető a formára. Ez a módszer inkább szilikonos formáknál ajánlott, hiszen a papírforma, ha túl vékony, könnyen átázik! :)
Remélem, tudtam segíteni! Kellemes sütögetést, és jó étvágyat kívánok:
Inus ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!