Maradékból újat? Sokszor van úgy, hogy egy nagyon kevés maradék marad, de az ember sajnálja kidobni. Átalakítási ötletekre szeretnék válaszokat kapni, de lehet, hogy adni is tudok.
Maradék pörköltböl: pizzára feltét ha már nem elég ahoz ,hogy gulyás legyen belőle ,vagy tarhonyás -rizses hús
Krumplipüréböl : pogácsa ,krumplis lángos , hercegnő burgonya ,dödölle
Rántott hús : szendvics ,zöldségekkel
sült hús : pépesitve ledarálva meleg szendvics
Fött hal hús : kiszálkázva pépesitve halas palacsinta Rántva ,vagy mint a hortobágyi -pörkölt szaftal vagy tejszines mártással
Babfözelék .Chillis bab
Hús leves ha tényleg kevés van bármilyen mártássá :tejszines ,paradicsom stb
Száraz kenyér : meleg szendvics zsemlemorzsa
Rizs : leves betét ,darált húshoz ,rakott dolgokhoz
nokedli :paprikás krumpliba tojásos nokedlinek ,
Köszönöm a válaszokat, nagyon jók vannak köztük :)
Én ma találtam magamnak egy újat ki, amit még soha nem csináltam. Maradt tegnapról egy bő merőkanálnyi mexikói zöldséges rizs. hús persze semmi, de kidobni sajnáltam volna. a párom palacsintát kért ebédre, így alkottam magamnak. A zöldséges rizst összekevertem majonézzel, és megtöltöttem magamnak három palacsintát vele. lekentem egy kis tejföllel, megszórtam reszeltsajttal, amit a mikróban ráolvasztotam.
Isteni finom lett.
Mégegyszer köszi a válaszokat, mindenkié hasznos számomra:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!