Szerintetek ez a nyuszipogi milyen sütemény tésztából van?
Pont ma kérdezték, hogy ki tudná lefordítani a receptjét magyarra:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__41..
"Hozzávalók:
4 csésze szeletelt répa
2 tojás
1 csésze meleg víz
2 ek szárított élesztő
3/4 csésze olaj
fél csésze cukor
1 ek méz
2 tk só
8,5 csésze liszt
A répát puhára főzzük, majd turmixgépben pürésítjük a tojásokkal és fél csésze vízzel. (Lehet főzés helyett egy kanál olajjal elkeverni a répát, és 180 fokon kb. 15 perc alatt puhára sütni, aztán ugyanígy pürésíteni.)
A maradék vízben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk a répapürét, az olajat, a cukrot, a mézet, a sót és 5 csésze lisztet. Elkezdjük összegyúrni, szükség szerint adagoljuk hozzá a többi lisztet, hogy sima, puha tésztát kapjunk. Kiolajozott tálban kb. egy óra alatt kétszeresére kelesztjük. Kis golyókat formázunk belőle (a recept szerint kijön belőle 48), tepsire rendezzük őket egymástól távol, letakarva újra kelesztjük, majd a képek szerint megformázzuk nyuszinak. 180 fokos, előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük."
Szerintem is minden kelt, vagy ecetes ( ami feljön ) pogácsatésztából meg lehet csinálni.
nagyon helyesek ezek a nyuszkók, lehet, hogy én is megsütöm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!