Ismeritek claire robinsonnak a Prosecco Gelatin Parfait receptjét magyarul? Az ÖT-letes finomságok című műsor egyik receptjét akkor írjátok le nekem
Hozzávalók:
• 1 üveg Prosecco (750 ml)
• 3/4 csésze cukor
• 1/2 csésze víz
• 1,5 dkg ízesítetlen zselatin
• 1 csésze tejszín
• 2,5 dl mascarpone, szobahőmérsékletű
Elkészités:
A Proseccot, ½ csésze cukrot és ½ csésze vizet tedd egy nagy serpenyőbe és forrald fel. Vedd kisebb lángra, és még 5 percig forrald , hogy az alkohol nagyobb része elpárologjon. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a zselatint. Öntsd bele egy tepsibe, és hűtsd le, aztán tedd hűtőszekrénybe legalább 4 órára.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel. Egy másik tálban keverd össze a Mascarpónét a maradák cukorral. Keverd össze a két tál tartalmát. A lehűtött zselét vágd kockákra, és tedd parfés poharakba úgy, hogy egy réteg, zselé, egy réteg hab, amíg fel nem használsz mindent. Tetején a hab legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!