Nagyon egyszerü süti recept?
Kezdtem volna írni, hogy egy 13 éves lány nagy, de sütni én sem tudtam, csak főzni :P
Nos, van a kakaós bögrés mikrós süti, keress rá, népszerű, azt felszorozva sütőben is meg lehet sütni, tepsibe vagy jénaiba öntve (a szilikonos sütőpapírt azért ki nem hagynám). Baracklekvárral megkenve, dióval megszórva finom süti. De mehet rá más lekvár is, a dió opcionális, natúr nekem kissé hiányérzetem lenne, a lekvár nagyon megy hozzá. Nagyon édes lekvárnál vigyázni kell a cukormennyiségre.
Bögrés süti: Nagyon egyszerű, gyors és finom. Nagyon finom lesz ha egy kis holland kakaóport, és rumaromát is raksz bele. :)
Muffin alaprecept: Gyors és finom, bármivel felturbózhatod: csoki, kakaópor, lekvár, puding, stb.
Sportszelet: Sütés nélküli, gyors.
Tejbegrízes-kekszes süti: Ez isteni! :)
Bögrés-mákos süti: Ez is nagyon egyszerű és finom. Ha a végén kettévágod és baracklekvárt kensz közé, úgy mennyei. :P
Mindet elkészítettem már többször is, remélem hasznát veszed valamelyiknek. :)
A bögrés-mákosnál lemaradt a recept:
Én ezt a muffint sütöttem életemben először,egyedül és nagy sikerélményem lett,mert iszonyú fincsi :D
Nagyon elrontani se lehet,csak kikell mérni mindent puff bele egy nagy tálba mindent,összekevered és kiméred a muffinformába ,be a sütőbe és ennyi:)
Itt a recept:
Egyszerű,de nagyon fincsi!
Nekünk a HÁZI SPORTSZELET nagyon bevált, kezdő koromban 50 perc volt, mosstmár csak 35 PERC az egész:(most 14 éves vagyok)
Ez egy süti, de főzni kell:)
25dkg MARGARIN+
25dkg POORCUKOR+
2dl TEJ +
3evőkanál KAKAÓPOR
ezeket össze kell főzni, ami azt jelenti, hogy felrakod a tűzhelyre és addig marad(közbe kevergeted), amíg a vaj teljesen el nem olvad
Utána leveszed a tűzről és hozzákeversz 50dkg DARÁLTKEKSZET +
kb 5gramm RUMAROMÁT
Ezt kirakod egy alufóliával kibélelt kb 30x40cm-es tálcára egyenletesen, ha szeretnéd, bevonod ÉTCSOKIval:
1 táblát mikróban megolvasztasz és hozzákeversz egy evőkanál olajat ezzel bekened a tetejét(első alkalomra annyira nem lesz szép, de az nem baj)
Berakod a hűtőbe és amikor megolvadt a csoki, felvágod tetszőlegesen(Kb feleakkora téglalapokra mint egy igazi sportszelet) és lehet enni.
Jó étvágyat!
Ha suliba kell és hétköznap kell megcsinálnom, mindig ezt megcsinálom mert kevesebb mint egy óra és másnap kb 5 perc alatt elfogy :)
másik 2 recept, ami könnyű:
A kuglófot tegnap próbáltam és nagyon finom lett:
[link] - bár nekem 30 perc volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!