Sütemény, amelyet nem kell hűteni és pár nap múlva is jó?
Sziasztok!
Szokásunkhoz híven Húsvétkor felkerekedik a család,és elmegyünk egy kis családi apartmanba/panzióba.
A süti egy része az én feladatom lenne.
Mit tudtok javasolni?
Olyan kellene,amely elkészítés után pár nappal is jó ízű:)
Nem kell hűteni,és dobozban könnyedén lehet szállítani.
Tavaly bejglit csináltam(nem csak Karácsonykor imádjuk).
Lehet sós,édes is.
Köszönöm a javaslatokat
Igen,köszönöm:)
Minden jó recept jöhet!Akár itt,akár priviben.
Köszönöm!!!
Egy nagyon bevált sós-sajtos ropogós rúd recept. nagyon sokáig eláll és finom.
HV: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír, 10 dkg reszelt sajt, 6 ek. hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, só kb egy teáskanálnyi, de ízlés szerint.
a zsiradékot liszttel elmorzsókáljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. legalább fél órát pihentetjük, majd
kinyújtjuk. derelyevágóval csíkokra, majd darabokra vágjuk. tojással lekenjük, mehet rá reszelt sajt, kömény, szezámmag, stb.
Forró sütőben aranysárgára sütjük.(hamar sül )
nem kell közeltenni egymáshoz, mert az ecettől megnő.
Érdemes dupla adagban is készíteni, mert tényleg finom ropogós marad.
Édesnek a muffint ajánlom, sok jó recept van, amelyik napokig nem szárad ki.
egy alaprecept, lehet, hogy hasznát veszed. én mindig eszerint csinálom, csak az ízekkel variálok.
HV:- egy bögre=2,5 deci
2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 2-3 tojás, 1 bögre tejföl/joghurt/kefír,1 deci olaj, 1 sütőpor.
A tojásokat cukorral, a tejtermékkel, az olajjal kikeverjük, majd bele a sütőporos liszt.
innét kezdve csak a fantázia szab határt. a masszába mehet fahéj, kakaó, kókusz, cirtusfélék héja, darabokra tört csoki, mazsola, diódarabok, gyümölcsök frissek vagy kompótok, szárítottak is lehetnek összevagdalva.
kb másfél bögrényi legyen a beletett szilárt cucc.
jú sűrű nokedliszerű legyen, amit háromnegyedig a kapszlikba kell tölteni.
előmelegítet forró (180 fokos )sütőbe toljuk, majd kissé mérsékelve a lángot kb 20-25 percig sütjük.(tű, vagy fogpiszklópróba célszerű )
ez a recept 24 darabra szól, szerintem nagyon kiadós.Nálunk nagyon hamar elfogy, de 3 napig garantáltan puha és élvezhető marad.
Dobozban szállítható, nem ragad, nem kenődik, mégis édes finomság.
Ha a családod szereti a kekszet és a pudingot mi sem egyszerűbb :
veszel 1 csomag Albert kekszet, főzöl egy tasak pudingot, kihűtöd, majd fogsz 2 kekszet és a pudinggal összetapasztod őket, és ezt így tovább egymáshoz tapasztjuk és ha vége kapunk egy kekszrudat,de még nem végeztünk...a maradék pudingot a tekercsre kenjük és elfedjük a kekszeket és csak a puding fog látszódni..
Tálalásnál ferdén vágjuk és majd meglátod miért lett a süti neve zebrakekszszelet... :) ha még sok jó receptet szeretnél kapni írj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!