Melyik az olcsóbb? A boltban vett, vagy az otthon sütött?
Csinálj egy próba-sütést.
1 kg liszt + egyéb hozzávalók.
Mielőtt a sütőt bekapcsolod, nézd meg a villanyórát (és persze lehetőleg egyéb elektromos készülék akkor ne működjön), majd nézd meg, akkor is, amikor végeztél, beszorzod az elfogyott kw-ot az áfás egységárral. Akkor megkapod a villanyszámla költséget 1 kg liszt felhasználásához.
Persze ez egy kicsit csalóka költséget ad, mert ha több kilóból készíted egyszerre, akkor is csak egyszer kell felfűtened a sütőt, de jelentősen nem fogja befolyásolni.
Attól függ milyen keksz,milyen sütő.
Kakaós,kókuszos kekszet szoktam,sima gázos tűzhely,jó nagy tepsi belefér kettő egyszerre,nekem nagyon megéri.
A mézes már drágább,de még mindig olcsóbb mint a bolti.
Abból a szempontból olcsóbb, hogy így kb annyi összegért, amennyiből vennél egy kevés kekszet, otthon a többszörösét el tudod egyszerre készíteni és jó pár napig eszegetheted, ráadásul tényleg adalékmentes.
Például a boltban egy nyavalyás kókuszkocka 120 Ft, egy falat.120-ért már veszek egy csomag lisztet és még ha a többi hozzávalót is beleszámolom, akkor is jobban megéri ha sütök otthon egy egész tepsi kókuszkockát és azt 2-3 napig eszegeti az egész család!
Már évek óta nem is veszünk cukrászdai süteményeket, mert nem éri meg.Inkább sütünk, azzal jól is lakunk.
Nem mindegy, hogy hol, mennyiért veszed a kész kekszet, és az sem mindegy, hogy melyik áram-szolgáltatónál vagy, mert szerintem azok sem fillérre pontosan ugyanannyiért adják az áramot.
No és főleg nem mindegy, hogy milyen készüléked van, amiben megsütöd, annak mennyi a fogyasztása.
Egyébként én még nem számoltam.
Azt tudom, hogy az én sütőm egy síma piskótához is rengeteg gázt elfogyaszt, és mivel évek óta magamnak nem sütök, 2-3 havonta egyszer 1-2 szelet süteményt vásárolok, az nekem elég, és így a legolcsóbb. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!