Abban szeretnek segitseget kerni hogy hogyan taroljam a csirkehusomat anelkul hogy le kellene fagyasztanom?
Mindenféle húst ha frissen megsütsz, hütöben 3-4 napig simán el tudod tartani.
De ha pácolva szereted sütni, akkor adagonként olajos páccal tedd fagyasztós zacskóba - olaj azért kell, hogy jobban rátapadjon a pác a húsra - és úgy zárd le, hogy a hús és a pácon mellett levegö ne legyen benne. (A húst beleteszed a zacskóba, rá a pácot, és a zacskót annyira rászorítod, hogy minden levegöt ki tudj nyomni belöle, és ekkor lezárni.) Ìgy bepácolva simán eláll egy hétig is a normál hütöben. De ha kinyitod, akkor pár órán belül meg kell sütni vagy párolni.
Régiek a disznóvágás után csinálták: lesütötték a húst, és edénybe lerakták, és leöntötték annyi zsírral, hogy a husit teljesen, légmentesen lezárja. Akkor még hűtő sem volt, csak egy hideg kamra.
Ha ugyanezt megteszed, és egy-egy dobozba annyit raksz, ami 1-2 napra szükséges, esetenként azt melegíted ki, akkor a többi akár hetekig, hónapokig is jól el van a normál hűtőben is.
Amikor még dolgoztam, és állandó időhiányban szenvedtem, én is csináltam így, kb. 3-4 kg-ot lesütöttem, dobozba raktam, felöntöttem normál zsírral, és apránként szedegettem elő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!