Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Abban szeretnek segitseget...

Abban szeretnek segitseget kerni hogy hogyan taroljam a csirkehusomat anelkul hogy le kellene fagyasztanom?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy az edzes miatt napi 500-600 gramm csirket eszem, es nagyon nagy macera minden masnap jarni a henteshez es venni egy kilo csirketmell filet. Na most a kerdesem a kovetkezo: Mekkora az a maximalis mennyiseg amit ilyen fogyasztas mellett a nelkul lehet tarolni hogy le kellene fagyasztanom? Es foleg: Hogy taroljam? Bepacolni, elore megsutni felig, vagy hogy? Nem vagyok egy nagy konyhatunder, a rizsemet meg birom fozni meg a csirkemet megsutni, ezen felul meg maximum egy rantotta amit birok, ugyhogy nem vagyok otthon annyira a dologban. Jo lenne ha mondjuk egy heti adagomat (3.5-4 kilo) meg tudnam venni elore, es valamit csinalni vele hogy ne romoljon meg het vegeig, de lehet hogy ez csak alom:) Lefagyasztani azert nem szeretnem mert utana ha esetleg arra kerul a sor akkor nem tudom S.O.S megsutni, ha meg a mikorban defrost-alom akkor szerintem undorito lesz az ize, ugyhogy ez sajnos nem opcio. Elore is koszonom mindenkinek a segitseget.
2013. márc. 14. 13:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle húst ha frissen megsütsz, hütöben 3-4 napig simán el tudod tartani.

De ha pácolva szereted sütni, akkor adagonként olajos páccal tedd fagyasztós zacskóba - olaj azért kell, hogy jobban rátapadjon a pác a húsra - és úgy zárd le, hogy a hús és a pácon mellett levegö ne legyen benne. (A húst beleteszed a zacskóba, rá a pácot, és a zacskót annyira rászorítod, hogy minden levegöt ki tudj nyomni belöle, és ekkor lezárni.) Ìgy bepácolva simán eláll egy hétig is a normál hütöben. De ha kinyitod, akkor pár órán belül meg kell sütni vagy párolni.

2013. márc. 14. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
48%

Régiek a disznóvágás után csinálták: lesütötték a húst, és edénybe lerakták, és leöntötték annyi zsírral, hogy a husit teljesen, légmentesen lezárja. Akkor még hűtő sem volt, csak egy hideg kamra.

Ha ugyanezt megteszed, és egy-egy dobozba annyit raksz, ami 1-2 napra szükséges, esetenként azt melegíted ki, akkor a többi akár hetekig, hónapokig is jól el van a normál hűtőben is.


Amikor még dolgoztam, és állandó időhiányban szenvedtem, én is csináltam így, kb. 3-4 kg-ot lesütöttem, dobozba raktam, felöntöttem normál zsírral, és apránként szedegettem elő.

2013. márc. 14. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!