Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tuti tiramisu receptet valaki...

Tuti tiramisu receptet valaki tud adni?

Figyelt kérdés
Lehetőleg olyat,amibe vajkrém kell :) köszönöm szépen
2013. márc. 11. 21:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
az igazi drága(tehát nem a lidl-ös) márkának a tetején van egy recept. rem segitettem :)
2013. márc. 11. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
11%

en is azt szoktam hasznalni, az a tuti!

(egyszer nem olyan mascarponem volt, es neztem egy receptet a netrol, es irtak bele tejszinhabot is. borzalmas lett:( )

2013. márc. 11. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
mondjuk én attol a lidl-ös mascarponet használom,csak 1x vettem a recept miatt drágát.. de ugyan olyan az ize :)
2013. márc. 12. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
56%

Vajkrém? Az nem kell a tiramisuba, soha nem is kellett...


4 tojás, 3-4 ek. porcukor, 500g mascarpone (vagy hasonló jellegű natúr krémsajt), 400 g babapiskóta cukrozatlan kakaópor, 2-3dl erős feketekávé, 5cl rum vagy rumaroma arányosan felhígítva, pár csepp tej (ez utóbbi elhagyható).


A tojásokat szétválasztod, a fehérjét felvered, a sárgáját kikevered a porcukorral. Hozzáadod a mascarponét, majd a felvert fehérjét is. Ez lesz a krém.


Lefőzöd a feketekávét, ha szeretnéd, pár csepp tejjel hígítod, hozzáadod a rumot is. A babapiskótákat belemártogatod annyira, hogy puha legyen, de ne tocsogós és ne essen szét.


Egy sor babapiskótát lefektetsz egy tál aljára, megkened egy réteg krémmel, majd újabb réteg piskóta és újabb réteg krém következik. A tetejét kakaóporral megszórod (tálaláskor még lehet rá szórni frissen pluszba). Pár órára a hűtőben pihenteted, hogy az ízek összeérjenek. A tetejét díszítheted kávébabbal is.

2013. márc. 12. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
43%
A tojásos recept nem finom, anyukám régen azt készítette, majd áttért a tejszínhabosra, ami szerintem sokkal finomabb, azóta is mindig ezt csináljuk, és sokan kérték el a receptet. Vajkrém nem kell bele, mascarpone viszont igen! Én azzal kezdem, hogy lefőzöm a presszókávét(ki kell hűlnie) és rumaromát adok hozzá. Egy 250 grammos mascarponéhoz 4 deci tejszin kell. A tejszínhabot felverem cukrot, vanilincukrot, fahéjat adok hozzá, majd mikor már a hab kemény hozzáadom a mascarponét és eldolgozom a robotgéppel. Megkóstolom elég édes e. A rumoskávéba pillanatra beledugom a cukrozott tetejű babapiskótákat, majd egy magas falú tálba fektetem őket, erre jön egy réteg krém, majd megint kávés babapiskóta, utána krém. A tetejét cukrozatlan kakaóporral szórom meg és pár órát berakom a hűtőbe pihenni.
2013. márc. 12. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

A tejszínhabos meg nem tiramisu!


Amit én írtam, az a klasszikus recept.

2013. márc. 12. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
Hát akkor a te recepted se tiramisu, mert az eredeti olasz recept szerint tejszínhab is kell a krémbe, a tojás mellé... Amúgy engem nem izgat ki minek hívja, mi ezt nevezzük tiramisunak. Mint írtam anyu és az egyik barátnőm is régen a tojásos verziót csinálta, de nekünk nagyon tömény volt. Lehet valakinek az jön be, nálunk nem volt nyerő.
2013. márc. 12. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

tejszin? FAHEJ?

lehet, hogy irto finom, de nem tiramisu!;)

2013. márc. 12. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Tejszín igen, sok receptben írnak hozzá. Amúgy nem akarok vitatkozni ezen, elhiszem, hogy nem ez az eredeti olasz tiramisu, hanem a tojásos.

[link]

2013. márc. 12. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
33%

Csak hogy megnyugtassalak, nincs benne tejszín eredetileg, sem fahéj:

[link]

2013. márc. 12. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!