Tuti tiramisu receptet valaki tud adni?
en is azt szoktam hasznalni, az a tuti!
(egyszer nem olyan mascarponem volt, es neztem egy receptet a netrol, es irtak bele tejszinhabot is. borzalmas lett:( )
Vajkrém? Az nem kell a tiramisuba, soha nem is kellett...
4 tojás, 3-4 ek. porcukor, 500g mascarpone (vagy hasonló jellegű natúr krémsajt), 400 g babapiskóta cukrozatlan kakaópor, 2-3dl erős feketekávé, 5cl rum vagy rumaroma arányosan felhígítva, pár csepp tej (ez utóbbi elhagyható).
A tojásokat szétválasztod, a fehérjét felvered, a sárgáját kikevered a porcukorral. Hozzáadod a mascarponét, majd a felvert fehérjét is. Ez lesz a krém.
Lefőzöd a feketekávét, ha szeretnéd, pár csepp tejjel hígítod, hozzáadod a rumot is. A babapiskótákat belemártogatod annyira, hogy puha legyen, de ne tocsogós és ne essen szét.
Egy sor babapiskótát lefektetsz egy tál aljára, megkened egy réteg krémmel, majd újabb réteg piskóta és újabb réteg krém következik. A tetejét kakaóporral megszórod (tálaláskor még lehet rá szórni frissen pluszba). Pár órára a hűtőben pihenteted, hogy az ízek összeérjenek. A tetejét díszítheted kávébabbal is.
A tejszínhabos meg nem tiramisu!
Amit én írtam, az a klasszikus recept.
tejszin? FAHEJ?
lehet, hogy irto finom, de nem tiramisu!;)
Tejszín igen, sok receptben írnak hozzá. Amúgy nem akarok vitatkozni ezen, elhiszem, hogy nem ez az eredeti olasz tiramisu, hanem a tojásos.
Csak hogy megnyugtassalak, nincs benne tejszín eredetileg, sem fahéj:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!