Így is jó lesz a tiramisu?
Figyelt kérdés
először is a cukrot, a tojást meg a vanília cukrot összekevertem, majd hozzáadtam a mascarponét és utána a cukorból és tojásfehérjéből a habot..de amikor ezt mind összekevertem a krém állaga igen lány volt, nem volt kemény, nagyon folyt...rákentem a piskótára és félek hogy a hűtőben nem fog a krém megkeményedni :( nektek a krém milyen szokott lenni, betettem a fagyasztóba szerintetek megkeményedik a krém?2013. márc. 1. 14:46
1/5 anonim válasza:
Megfog..de ha nem akkor is csak a kinézetével lesz gond az ízével nem.
2/5 tetro válasza:
milyen, mennyi mascarpone és mennyi tojás?
3/5 anonim válasza:
Általában akkor lesz lágy a krém, ha a hozzávalók nem elég hidegek.. a tojásnak is, a mascarponénak is hűtőből kivéve, jó hidegnek kell lennie, akkor nem szokott meglágyulni. Utólag már nem nagyon keményedik, legrosszabb esetben készíts belőle pohárkrémet.... kanalazd ki evőkanállal öblösebb poharakba, vagy kis tálkákba, és tejszínhabbal, csokiforgáccsal, szórt kakaóporral, vagy gyümölccsel díszítsd fel és úgy tálald... legfeljebb ne mondd meg, hogy tiramisu, hanem csinálj úgy, mintha pont ilyent akartál volna :)
4/5 A kérdező kommentje:
3tojással és 20dkg mascarponeval :) a 3.válaszolonak nagy szépen köszönöm :))
2013. márc. 1. 17:43
5/5 anonim válasza:
3. vagyok, nagyon szívesen :) a hűtésen kívül valószínűleg a mennyiség is gondot okozott, én 3 tojáshoz 1/2 kg. mascarponét teszek, a sárgáját cukorral jó alaposan, majdnem fehérre, habosra kikeverem, így teszem a sajthoz + a kemény hab... fel a fejjel, legközelebb sikerül! Addig is marad a pohárkrém... hogy Neked milyen jó ötleteid vannak...tiramisu ízű desszert!! Szuper!! :) (fő a magabiztosság!!! :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!