Tudtok jo pac receptet sertes karajhoz?
PÁCLÉ SÜLT HÚSOKHOZ
4 gerezd összezúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál Teriyaki szósz
Néhány csepp szezámolaj
1 citrom leve
Frissen őrölt bors.
Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. Megkenjük a hússzeletek mindkét oldalát, és azokat egymás mellé helyezve egy üvegedénybe tesszük. Letakarjuk, és 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ha letelt az idő, a hússzeleteket roston, vagy serpenyőben sütjük. (A páclé mennyisége 4 szelet húshoz elegendő.
Ezek a pácok minden húsra finomak ..
Hagyományos (fokhagymás-mustáros) pác
Hozzávalók:
•1 dl olívaolaj
•2 evőkanál mustár
•6 gerezd fokhagyma összezúzva
•1 kiskanál őrölt bors
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. tarja)
Fokhagymás tejes pác
Hozzávalók:
•annyi tej, hogy a húsokat ellepje
•adagonként 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell)
Indiai joghurtos pác
Hozzávalók:
•2 dl natur joghurt
•1 kiskanál kurkuma
•1 kiskanál chilipor
•1 kiskanál római kömény
•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell, csirkecomb)
Karibi illatos pác
Hozzávalók:
•1 kiskanál őrölt fahéj
•1 kiskanál őrölt szegfűszeg
•fél kiskanál reszelt szerecsendió
•1 kiskanál őrölt bors
•fél kiskanál chilipor
•1 kiskanál citromlé
•1 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirke)
Provanszi fűszeres pác
Hozzávalók:
•1 kiskanál kakukkfű
•1-2 ágacska rozmaring
•4-5 zsályalevél összetépkedve
•1 csipet majoránna
•1 gerezd fokhagyma összezúzva
•1 csokor petrezselyem összevagdal
•1,5 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)
Levendulavirágos-fűszeres pác
Hozzávalók:
•1 csipet levendulavirág
•1 kiskanál kakukkfű
•1 kiskanál őrölt bors
•1 gerezd fokhagyma összezúzva
•1 ágacska rozmaring
•1 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)
Kínai csípős pác
Hozzávalók:
•1 csillagánizs
•fél kiskanál őrölt szegfűszeg
•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
•1 kiskanál chilipor
•1 evőkanál szójaszósz
•1 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (PL csirke szárny, marhahús stb.)
Mézes-mustáros pác
Hozzávalók:
•2 evőkanál mustár
•2 evőkanál méz
•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
•fél kiskanál őrölt szerecsendió
•1 kiskanál őrölt bors
•4 evőkanál olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertés szűzérmék, oldalas stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!