Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok jo pac receptet sertes...

Tudtok jo pac receptet sertes karajhoz?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 17:42
 1/2 anonim ***** válasza:

PÁCLÉ SÜLT HÚSOKHOZ


4 gerezd összezúzott fokhagyma


3 evőkanál olívaolaj


3 evőkanál Teriyaki szósz


Néhány csepp szezámolaj


1 citrom leve


Frissen őrölt bors.


Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. Megkenjük a hússzeletek mindkét oldalát, és azokat egymás mellé helyezve egy üvegedénybe tesszük. Letakarjuk, és 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ha letelt az idő, a hússzeleteket roston, vagy serpenyőben sütjük. (A páclé mennyisége 4 szelet húshoz elegendő.

2013. márc. 7. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a pácok minden húsra finomak ..


Hagyományos (fokhagymás-mustáros) pác


Hozzávalók:

•1 dl olívaolaj

•2 evőkanál mustár

•6 gerezd fokhagyma összezúzva

•1 kiskanál őrölt bors


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. tarja)



Fokhagymás tejes pác


Hozzávalók:

•annyi tej, hogy a húsokat ellepje

•adagonként 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell)



Indiai joghurtos pác


Hozzávalók:

•2 dl natur joghurt

•1 kiskanál kurkuma

•1 kiskanál chilipor

•1 kiskanál római kömény

•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell, csirkecomb)



Karibi illatos pác


Hozzávalók:

•1 kiskanál őrölt fahéj

•1 kiskanál őrölt szegfűszeg

•fél kiskanál reszelt szerecsendió

•1 kiskanál őrölt bors

•fél kiskanál chilipor

•1 kiskanál citromlé

•1 dl olívaolaj


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirke)



Provanszi fűszeres pác


Hozzávalók:

•1 kiskanál kakukkfű

•1-2 ágacska rozmaring

•4-5 zsályalevél összetépkedve

•1 csipet majoránna

•1 gerezd fokhagyma összezúzva

•1 csokor petrezselyem összevagdal

•1,5 dl olívaolaj


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)



Levendulavirágos-fűszeres pác


Hozzávalók:

•1 csipet levendulavirág

•1 kiskanál kakukkfű

•1 kiskanál őrölt bors

•1 gerezd fokhagyma összezúzva

•1 ágacska rozmaring

•1 dl olívaolaj


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)



Kínai csípős pác


Hozzávalók:

•1 csillagánizs

•fél kiskanál őrölt szegfűszeg

•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)

•1 kiskanál chilipor

•1 evőkanál szójaszósz

•1 dl olívaolaj


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (PL csirke szárny, marhahús stb.)



Mézes-mustáros pác


Hozzávalók:

•2 evőkanál mustár

•2 evőkanál méz

•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)

•fél kiskanál őrölt szerecsendió

•1 kiskanál őrölt bors

•4 evőkanál olívaolaj


A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertés szűzérmék, oldalas stb.)

2013. márc. 7. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!