Mivel töltsek meg egy viszonylag vékony, de jóóó nagy húst? (Bővebben lent)
Már készítettem ilyet, de a probléma a következő: nem szeretnék vásárolni semmit, és se gomba, se füstölt szalonna, se petrezselyem, se máj nincs itthon, amit a klasszikus töltelékekbe szoktam tenni. Hogy készítsem el így? A mexikói zöldségkeverékem is elfogyott, brokkoli pl. van a fagyasztóban, kelbimbó is, van itthon tojás is, sajt is.
Valami olyan kellene, ami azért laktató, de nem túl fojtó. Esetleg egy kis húsosabb kolozsvári szalonnám van, azt felkockázhatom, az elég lenne? Nem fog hiányozni a petrezselyem a töltelékből?
Sajttal, puhára előfőzött brokkolival és szalonnával megtöltheted - a rakott brokkoliban is ez van tkp. tejszínes öntettel meg rizzsel.
Ha gondolod, csinálhatsz belőle kis tekercseket, melynek a közepébe megy a fűszeres-tejszínes-sajtreszelékes brokkoli, a tetejét pedig még megkenheted a tejszínnel/tejföllel és megszórhatod sajttal. Ha pedig szeretnéd, akkor még a szalonna is belemehet a töltelékbe, már nekem az már túl nehéz lenne.
A fagyóban levő zöldségeket párold meg, igen apróra vágd össze, hozzá apróra vágott főtt tojások, a kolozsvárit is közé (hogy ne legyen fujtós), és sóval, borssal, fokhagymával, esetleg más sülthús-fűszer keverékkel, vagy egy csipetnyi szerecsendióval hasonlókkal, nyers tojás + zsemlemorzsa összegyúrod.
Határozd meg előre, hogy milyen ízhatású legyen, a fűszereket annak megfelelően válogasd össze hozzá.
ha van kedved hozzé csinálhatnál tepsiben egy akkor zöldséges, szalonnás, hagymás tojáslepényt, amekkora kb a hús. ( a leeső részeket meg lehet enni )
szóval felverni 5-6 tojást, bele egy reszelt hagymát,sót,borsot, apróra vágott szalonnát, apróra vágott párolt zödségeket,és kb 10 deka reszelt sajtot.egy póp ek. lisztet. zsírozott tepsibe önteni és forró sütőben megsütni. legjobb sütőpapíron. hagyni kihűlni, majd rászabni a kiklopfolt besózott szé nagy hússzeletre.
szorosan feltekerve (esetleg konyhai cérnával átkötözve )
zsírozott tepsiben fólia alatt sütni egy pici vízzel, majd
kb 45 perc után körbepirítani.
utána pihentetni, a cérnától megszabadítani és szép ferdén szeletelni.
nem fog hiányozni a petrezselyem, mert a brokkoli is zöld.
Ez egy nagyon szép és finom hústekercs.
máskor, ha van , színes zöldségekkel még mutatósabb lesz.pl.piros kalif. paprikakockák nagyon feldobják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!