Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért jó az élesztő nélküli...

Mért jó az élesztő nélküli kenyér? Mért jobb ha sütőporral készül? És mi a különbség a kovászolt között?

Figyelt kérdés
kovászolt, élesztőmentes, sütőporos, kenyér

2013. márc. 2. 23:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
50-60 dkg szárazanyaghoz 2,5 dkg élesztő az sok?
2013. márc. 5. 08:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennyivel 1 kg-os kenyeret meg lehet keleszteni.
2013. márc. 5. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 A kérdező kommentje:
akkor mennyit tegyek bele? az 50 g-os harmadát mondjuk?
2013. márc. 5. 20:56
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerintem az úgy jó lesz - csak figyelj, hogy tovább kell keleszteni.
2013. márc. 5. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 Józan Paraszt ***** válasza:
66%

Itt senki se tud normálisan válaszolni?

A sütőpor olyankor kell,ha gyors kenyeret,vagy ultra gyors kenyeret akarunk sütni kenyérsütőgépbe és nincs idő keleszteni,így kb másfél óra alatt lehet enni a kenyeret.Nem a legjobb, de kenyér.

540gramm liszthez 10 gramm élesztő elég.(kenyérsütőgép esetén tuti)Üdv.

2017. febr. 3. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
Beszól egy három éves kérdésre, amelyre érkezett értelmes válasz, pl. tőlem is több. Gratulálok!
2017. febr. 3. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:
Ne bosszankodj :) Én azóta is töretlenül sütöm a kenyeret a családomnak, de maradtam az élesztőnél, mert nincs vele gond, csak lecsökkentettem a felére. Illetve harmadolom az 50 grammosat. Mostanában a rozs kenyér a menő nálunk, gyerekem is erre szokott, most 5 éves. Boltit nem eszi meg.
2017. jún. 24. 11:35
 18/19 anonim válasza:

Kicsit régi a kérdés, de az öregtésztát senki sem írta... Az öregtésztával lehet a kovászoshoz nagyon hasonló ízvilágú kenyereket készíteni, csak nem olyan időigényes.

A sütést megelőző este liszt, víz, cukor, élesztő keverékét össze kell gyúrni, majd hagyni egész éjjel megkelni és összeesni... tulajdonképpen egy túlkelesztett tésztát kapunk. Ebből kell kb egy kilós kenyérhez 200-250g plusz 10g élesztő. Nagyon finom IGAZI kenyér készíthető belőle. Öregtésztás receptek vannak limara oldalán, nagyon tudom ajánlani.

2019. máj. 1. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim válasza:
Meglepődne sok háziasszony, mennyire kevés élesztőre van szükség. 1kg liszthez bőven elég 3-5g élesztő a liszt típusától függően, csak szépen ki kell várni amíg elkezd dolgozni. Minél tovább kel a kenyerünk, annál szebben elbontja a nehezen emészthető fehérjéket(glutén) és szénhidrátokat így csökkentve a kenyerünk glikémiás indexét. Ettől függetlenül a kovász összehasonlíthatatlanul a legegészségesebb megoldás.
2020. nov. 27. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!