Mért jó az élesztő nélküli kenyér? Mért jobb ha sütőporral készül? És mi a különbség a kovászolt között?
Itt senki se tud normálisan válaszolni?
A sütőpor olyankor kell,ha gyors kenyeret,vagy ultra gyors kenyeret akarunk sütni kenyérsütőgépbe és nincs idő keleszteni,így kb másfél óra alatt lehet enni a kenyeret.Nem a legjobb, de kenyér.
540gramm liszthez 10 gramm élesztő elég.(kenyérsütőgép esetén tuti)Üdv.
Kicsit régi a kérdés, de az öregtésztát senki sem írta... Az öregtésztával lehet a kovászoshoz nagyon hasonló ízvilágú kenyereket készíteni, csak nem olyan időigényes.
A sütést megelőző este liszt, víz, cukor, élesztő keverékét össze kell gyúrni, majd hagyni egész éjjel megkelni és összeesni... tulajdonképpen egy túlkelesztett tésztát kapunk. Ebből kell kb egy kilós kenyérhez 200-250g plusz 10g élesztő. Nagyon finom IGAZI kenyér készíthető belőle. Öregtésztás receptek vannak limara oldalán, nagyon tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!