Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell felhasználni a...

Hogyan kell felhasználni a gombát?

Figyelt kérdés

Tudom, fura... 10 éve gyakorló háziasszony vagyok, de még életemben nem készítettem, enni is max 1-szer. Most egy csirke töltelékébe kellene beleaprítanom,de:

Csak a kalapját lehet felhasználni? Meg kell hámozni? stb.stb.

2009. szept. 10. 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, meg kell hámozni, de a lábát is felhasználhatod. Aprítsd kicsikre, csinálj belőle egy "ragut", kb. úgy, mintha pörköltet csinálnál, tejföllel dúsíthatod és így töltsd a csirkébe. Biztosan nagyon finom lesz! Jó főzőcskét!
2009. szept. 10. 13:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. :D
2009. szept. 10. 13:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Csak a gomba lesz a töltelék,vagy mást is teszel bele?

Mert pl én szoktam csinálni húsos gombás töltelékeket is.Ha husiba töltöd lehet zsemlés sajtos sonkás gombás töltelék is.Én tölteléknek és fasírozottnak darálom a gombát nem vágom.Írok egy tölteléket amit húsokba szoktam tölteni:

Kevés vöröshagymát felkockázok,pici olajon megpirítom.Beleteszem a darált gombát,sót,delikátot,borsot.Sütés közbe teszek bele apróra vágott zsemlekockákat(nem sokat)sonkát,apróra vágott bacont.Ha megsült nagy lyukú reszelőn sajtot reszelek bele.Ebből egy massza lesz,ezt bele tudod tölteni akár csirkébe,készíthetsz hústekercset belőle,vagy teheted szeletelt húsra bármire a fantáziádra van bízva.Sütőbe is lehet megsütni,vagy pl: a tekercset ki lehet rántani.

Rántani sem szoktál gombát?

2009. szept. 10. 14:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Hű, jó ez a recept... Legközelebb így csinálom, mert most már sül a sütőben a csirke.

Nem csak gomba a töltelék, hanem zellerszár, petrezselyem, v.hagyma, csirkemáj (ezek megpirítva), kevés kenyér, és főtt tojás.

Nem, rántani sem szoktam. :S

2009. szept. 10. 16:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Elkészült a csirke. Tök fincsi lett! :)
2009. szept. 10. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!