Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerüen fincsi karfiolkréml...

Egyszerüen fincsi karfiolkrémleves? Vagy más fincsi krém leves?

Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 11:22
 1/6 anonim ***** válasza:
2009. szept. 10. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Pont ilyen: egyszerű és fincsi. A másra felhasznált karfiol főzőlevét ne öntsd ki, hanem habard be 1 pohár tejföllel elkevert egy jó evőkanál liszttel, bele kis pirospaprika, hogy legyen egy kis színe, és szaggass bele nokedlit. Egy kevés apró darabos karfiolt azért hagyjál benne.
2009. szept. 10. 11:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Én épp tegnap csináltam: brokkoli krémleves:vegyél egy nagy fej brokkolit, felteszed főni annyi vízbe amennyi levest szeretnél, bele 4 gerezd foghagyma, egy pici fej vöröshagyma, petrezselyemzöldje.Megfő.Leveszed a tűzről, leszűröd, a karfiol megy a turmixba, hagymával együtt, jó pépesre kell turmixolni.Vissza a pépet a levesbe, a turmixot is levessel öblítsd ki, hogy ne menjen kárba egy kicsi sem :) lekevered, bele húsleveskocka, érezni fogod, mennyi kell belőle, esetleg só.Végül egy 2 decis tejszínt beleöntesz, felforralod.Kész van, ha jól csináltad jó krémes és sűrű,, nekem nem lett az, mert túl sok vizet tettem bele, és kevés volt a brokkoli, de így is nagyon finom lett :)Pirítóssal, vagy levesgyönggyel szoktuk enni, de reszelhetsz még a tetejére füstölt sajtot is :)

Jó étvágyat hozzá!

2009. szept. 10. 12:24
 4/6 anonim ***** válasza:
ja, azt nem írtam, hogy rózsákra kell szedni a brokkolit, de gondolom ez egyértelmű :)
2009. szept. 10. 12:24
 5/6 anonim válasza:

12:24-hez: ha főzöl bele egy krumplit is, azzal is be tudod sűríteni. Úgy is nagyon finom.

Én úgy szoktam a brokkolikrémlevest még egyszerűbben:

mirelit brokkoli mixet veszek (ebben brokkoli, karfiol és sárgarépa van). Annyi vízben, hogy ellepje megfőzöm, kockázok bele egy vagy két krumplit. Főzés közben leveskockával és borssal ízesítem (leveskocka helyett mehet bele akár vegeta v. delikát is). Ha megfőtt a zöldség, összeturmixolom. Egyszerű, gyors, és nagyon finom.

2009. szept. 10. 13:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is írok 1 recit,nem krémleves hanem habart de nagyon fini.

1 nagy fej vöröshagymát apróra kockázok megpirítom.Teszek bele 1 kisebb paradicsomot apróra vágva,2mk darált piros paprikát,így még pirítom kicsit,nyomok bele 2 gerezd fokhagymát is.Majd teszek bele kevés őrölt paprikát,beleteszem a felkockázott sárgarépát és félig megfőzöm.Sózom vegetázom,teszek bele kevés őrölt borsot,babérlevelet.Ha félig megfőtt beleteszem a rózsáira bontott karfiolt,ha az is félig megfőtt 2 kisebb krumplit apró kockákra vágva beleteszek.Ha minden megfőtt tejfölösen behabarom.Van aki ebbe is tesz tésztát nem rossz bele,én nem szoktam.

Krémlevesnek így csinálom,és ezt szoktam brokkolival is:

Megfőzöm a karfiolt vagy brokkolit rózsáira szedve sós vízben.Teszek fel rántást,nyomok bele 3-4 gerezd fokhagymát.Ha megbarnult ráöntöm a megfőtt karfiolokat a főzővízzel együtt.Teszek bele vegetát vagy leves kockát.Tejszínes habarást készítek hozzá.Pirított zsemle kockákkal vagy leves gyönggyel esszük.

Én nem turmixolom össze,mi így jobban szeretjük.

2009. szept. 10. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!