Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marha húslevesnél a zöldségeke...

Marha húslevesnél a zöldségeket mikor adjam hozzá, és meg kell e pucolni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 09:57
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Persze, hogy meg kell pucolni, egyértelmű. A hússal egyidőben szoktam beletenni.
2009. szept. 10. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
És az baj ha a hőst nem daraboltam fel hanem egybe raktam bele,mert csont volt benne és nem tudtam így elvágni.
2009. szept. 10. 10:28
 3/9 A kérdező kommentje:
-ő húst
2009. szept. 10. 10:29
 4/9 anonim válasza:
100%

Én bármilyen húslevesnél először fölrakom a húst hideg vízben, sóval, 5-6 szem egész borssal és 2-3 szem szegfűborssal, és lassú lángon főzöm. Mikor elkezd forrni, le kell szedni a habját, hogy ne legyen zavaros. És utánna szoktam belerakni a zöldséget. Ez úgy általaban 1-1,5 óra. (A zöldségnek kevesebb idő is elég + nem galibázik, mikor szeded le a habot :) Zöldséggel együtt még főzöm szintén 1-1,5 órát. Nem szabad, hogy zubogjon, épp elég, ha lassan forrdogál, különben zavaros lesz.


És még egy tipp (az anyósomtól :), minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb lesz. Mi otthon csak répát és petrezselymet szoktunk, de tőle ellestem, hogy krumplit, kelbimbót, megmosott hagymát héjában, és bármit amit otthon találsz lehet beletenni. (Nem kell sok, mindenből egy darab is elég.) Nagyon finom ízt ad a levesnek.

2009. szept. 10. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A 2. szinte tökéletes, csak két kiegészítés:

- A szemesborsot, szegfűborsot én teatojásba teszem, és

teszek bele még fokhagymát, szerecsendióvirágot és gyömbért.


- A zöldségek közül a zellert semmiképpen nem hagynám ki, de ha van gombát is tennék bele.


Persze ízlések és pofonok...

2009. szept. 10. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
100%
Én az első felfőtt levet leöntöm, aztán ízesítem, fűszerezem. A zöldségeket attól függően tedd, hogy mekkora a husod és mekkora a zöldség. Mielőtt bele tennéd a levesbe a zöldséget mosd és pucold meg. Lassú lángon főzd. Egészségedre
2009. szept. 17. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
Tényleg szuper a 2.,de azért a3.hozzászólással én is kiegészíteném. Sőt: én külön fazékban odateszem a húsokat,( vigyázzatok!!-só nélkül, mert a só lassítja a puhulást!!!!) mert minél többfajta, annál finomabb! Marha, mangalica,tyúkhús, amikből szenzációs húsleves lesz. Persze ezeket egy levesben főzöm. Nincsen párja! Én sok zöldséggel főzöm. Amíg a húsok gyöngyözve főnek egy másik fazékban, megpucolok 3-4 sárgarépát, persze függ a nagyságuktól, mert lehet több is, ugyanennyi fehéret, 1 zellert, 1 vöröshagymát, 5-6 gerezd fokhagymát, 2 szem krumplit, (az utóbbiakat kicsit a vége felé, mert szétfő)1-2 szerecsendió virágot,kb.10-12 szem borsot,(gyömbért eddig még nem tettem bele, de kipróbálom, köszi) és tényleg minden egyéb zöldséget, ami otthon van, az utolsó fél órában egy egész paprikát is teszek bele, ja és 1 tasak sáfrányt még az elején, ettől lesz aranyló sárga és különlegesen fenséges az íze. Szóval a húsokat kb 1 óráig 1-es fokozaton gyöngyöztetem, közben a zöldségeket is el kezdem melegíteni, én a husikat lemosom folyóvíz alatt és úgy teszem bele a nagyobb fazékba a zöldségekhez(ekkor nem kell lehabozni a tetejét), sűrű szűrőn átszűröm a hús levét bele a zöldséges nagyobb fazékba.Már meg kell sózni! Ekkor teszem bele a krumplit, a fokhagymát. Addig kell főzni, amíg a húsok puhák lesznek. Ekkor átszűröm egy másik fazékba, kiszedem a zöldségeket úgy, hogy összevágom és hőálló tálba teszem. Cérnametéltet vagy csigatésztát kínálok hozzá. Jó étvágyat!(Remélem nem hagytam ki semmit!!!!)
2009. szept. 18. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Én "színesítésre" vöröshagyma levelet teszek. A gyömbért én sem próbáltam még marha húslevesbe, de kipróbálom. Zsályát szoktam tenni.
2009. szept. 18. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Természetes hogy megtisztítva adod hozzá a zöldségeket.

És ha a hetest megkéred: biztosan ki is csontozza. Nekem mindig megteszi ha megkérem Őt.

Én is leöntöm az első levet, és megmosom. Csak azután kerül a kuktába, mert azt használok. Szép a színe és nem is zavaros. ( szerintem a fekete habjától zavaros, nem attól hogy lassan vagy gyorsan főzzük. kuktába pedig bizonyára rendesen lobog... nem látok át az edény falán nem tudom )

Én is azt tapasztaltam ha többféle hús ( esetleg csont ), és többféle zöldségből egy keveset beleteszek finomabb.

Most épp sertés csont+kacsanyakból készült. Milyen finom a főtthús frissen...

2009. szept. 19. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!