Marha húslevesnél a zöldségeket mikor adjam hozzá, és meg kell e pucolni?
Én bármilyen húslevesnél először fölrakom a húst hideg vízben, sóval, 5-6 szem egész borssal és 2-3 szem szegfűborssal, és lassú lángon főzöm. Mikor elkezd forrni, le kell szedni a habját, hogy ne legyen zavaros. És utánna szoktam belerakni a zöldséget. Ez úgy általaban 1-1,5 óra. (A zöldségnek kevesebb idő is elég + nem galibázik, mikor szeded le a habot :) Zöldséggel együtt még főzöm szintén 1-1,5 órát. Nem szabad, hogy zubogjon, épp elég, ha lassan forrdogál, különben zavaros lesz.
És még egy tipp (az anyósomtól :), minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb lesz. Mi otthon csak répát és petrezselymet szoktunk, de tőle ellestem, hogy krumplit, kelbimbót, megmosott hagymát héjában, és bármit amit otthon találsz lehet beletenni. (Nem kell sok, mindenből egy darab is elég.) Nagyon finom ízt ad a levesnek.
A 2. szinte tökéletes, csak két kiegészítés:
- A szemesborsot, szegfűborsot én teatojásba teszem, és
teszek bele még fokhagymát, szerecsendióvirágot és gyömbért.
- A zöldségek közül a zellert semmiképpen nem hagynám ki, de ha van gombát is tennék bele.
Persze ízlések és pofonok...
Természetes hogy megtisztítva adod hozzá a zöldségeket.
És ha a hetest megkéred: biztosan ki is csontozza. Nekem mindig megteszi ha megkérem Őt.
Én is leöntöm az első levet, és megmosom. Csak azután kerül a kuktába, mert azt használok. Szép a színe és nem is zavaros. ( szerintem a fekete habjától zavaros, nem attól hogy lassan vagy gyorsan főzzük. kuktába pedig bizonyára rendesen lobog... nem látok át az edény falán nem tudom )
Én is azt tapasztaltam ha többféle hús ( esetleg csont ), és többféle zöldségből egy keveset beleteszek finomabb.
Most épp sertés csont+kacsanyakból készült. Milyen finom a főtthús frissen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!