Sajtlevest mivel izesititek?
Sajtlevest föztem egy ismerös receptje alapján (kevés fehér vajas rántás, só, fehér bors, petrezselyemzöldje, viz kiforralva, reszelt sajt belekeverve, utána tej-tojássárgája, piritott kenyérkockákkal) és valahogy jellegtelen lett. Nem volt rossz, csak olyan semmilyen.
Tudnátok segiteni? Mi lehetett a hiba? Túl kevés petrezselyenmzöld? Vagy esetleg tej helyett tejföl? Vagy valami más ötletetek van?
Köszi a válaszokat.
Egyrészt szerintem tejszínnel selymesebb lenne, másrészt én tojást nem teszek bele.
Ízügyileg a krémleveseket nagyon egyszerűen szoktam megoldani, lehet bután hangzik, de működőképes trükk: 2 adagos levesbe 1 leveskockát, 4 adagosba kettőt főzök bele. Soha nem kellett még utánfűszereznem :)
Ha viszont idegenkedsz az ilyen jellegű megoldásoktól, akkor fehér borsot, fokhagymát, szerecsendiót javasolnék bele. Egy kis kék sajt felolvaszásával vagy egyéb sajt hozzáadásával (edámi, gouda, parmezán pl.) jóval pikánsabbá is teheted. A petrezselymet nem vinném túlzásba :)
Én nem szoktam bele tenni petrezselyemzöldet, tojássárgáját.
Tehetsz bele borsot, fehér borsot, szerecsendiót, fokhagymát, tejszínt, különböző sajtokat.
Itt vannak receptek:
Köszi a tippeket, tényleg segitettetek.
Sajnos leveskockát és hasonlókat nem használhatok allergia miatt, de a többi ötletet ki fogom próbálni.
Én sajtkrémből szoktam csinálni, tudod, az a kinyomható kenhető sajtkrém. Ez az alap, így elég finom szokott lenni. Ja és fokhagymát és snidlinget is teszek hozzá.
Sem tej, sem tejföl. tejszín
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!