Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Őz-ből milyen finom ételeket...

Egy.rendes.srac kérdése:

Őz-ből milyen finom ételeket lehet megcsinálni?

Figyelt kérdés

2013. febr. 24. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Őzpörkölt, őzragú.
2013. febr. 24. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, pörköltnek a legjobb, a végén egy kis száraz vörösborral felturbózva. krumplifánk a kedvencünk mellé.

ha a gerincéhez jutottál vagyi őzkaraj,az viszont nagyon finom sütve, egy kis szalonnával megspékelve.

de emellé is javasolnék erdei gombat, és ehhez -így szósszal kínálva-is paszol a krumplifánk.

2013. febr. 24. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vargányás őzpörkölt isteni vagy sült őzgerinc rókagombamártással.
2013. febr. 24. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Pörkölt, házi galuskával.
2013. febr. 24. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha ezeken kívül van még egy darab egybe-combja, azt tűzdeld meg fokhagymával, egybe süsd meg, babérlevél, bors, egyéb fűszerek társaságában. Fejedelmi kaját tudsz abból is készíteni.
2013. febr. 24. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Nagyon finom tárkonyos raguleves is készülhet belőle, bár erre minden vad kiváló.

Anélkül, hogy ízlésről vitatkozni akarnék, megjegyzem, hogy nekem a vadak sütve nem igazán nyerők. Vagy én készítem bénán, vagy tudja fene. Karácsonykor (ajándékba kapott) szarvas bélszínt sütöttem a nagycsaládnak. Nem mondom, hogy nem jó, de semmi extra számomra.

2013. febr. 24. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyszer hajdanában ütköztünk egy őzzel. (állatvédők és vadászok, most ne nézzenek ide... ) Szóval összetörte rendesen apósom autóját, és mivel éjszaka volt senki sem látta, így hazavittük.A bolgár nagypapa, amikor meglátta, ( szinte semmit nem tudott magyarul ) azt mondta aranyom, "de szép kecske "...:)szóval megnyúzta, feldarabolta, így lett belőle fantasztikus pörkölt, a már említett őzgerinc, és a többi részéből zsíros disznólapockával házasítva nagyon finom kolbász lett. be Ők a csontosát is megfőzték levesnek, szóval semmi nem ment kárba.

szumszum kolbásznak is finom :)

2013. febr. 24. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!