SOS! Babapiskótából és pudingból torta?
Holnapra kellene elkészítenem egy tortát. Más esetben sütnék tortalapot, de lebetegedtem és csak a babapiskóta áll rendelkezésemre. Valamilyen pudingos, pl csoki-vanília ízesítésű tortára gondoltam, de nem találtam receptet.
A széle lehetne körbeállított piskóta szalaggal átkötve. -Ilyenkor nem kell semmiben megáztatni?Nem lesz kemény? Vagy pont akkor esne szét az egész?
És ha nem akarom tálastól átadni az ünnepeltnek, akkor ki kell bélelni egy tálat fóliával, rétegezni a krémet a pudinggal, majd ha megdermedt kiborítani és a széléhez állítani a piskótákat?
Fogalmam sincs mit lehetne összehozni. Minden segítő ötlet jól jön!
ha ténbyleg csak puding lesz benne, akkor szerintem ez nem jó ötlet, mert még lehet össze is állna, de szétesne mikor elvágnátok, és szétfolyna.
èn azt csinálnám, hogy föznék 2 féle pudingot, majdegy óriási nagy tálba tennék babapiskótát, és arra az egyik pudingot ráönteném, majd még egy rétek piskóta és másik puding. még lehet a tetejére piskótát, de nem muszáj.
Ezt lehet a tetejét mint tortát pl tejszínhabbal díszíteni, vagy marcipán figurával, és mehet rá gyertya is.
Majd egy nagy kanállal lehet adagolni. a piskóta egy nap alatt szétázik rendesen. ha szeretik az alkoholt nagyon enyhénmgelehet locoslni rummal vagy rumaromával.
Köszi az ötletet.
A diplomata puding elvén gondolkoztam(kibélelünk egy tálat fóliával bele a rumba áztatott babpiskóta, gesztenye... és utána ki lehet borítani, fóliát lehúzni és szabadon díszíteni), ill a somlói jutott eszembe -végül is annyira nincs elszottyosodva.
Ami még van itthon házi barack és szeder lekvár, kókusz, vaj. Esetleg a kihűlt pudingba habosra kevert vajkrémet keverhetnék.
Ha vágás után lesz baja az nem baj :) Csak addig legyen gusztusos amíg felköszöntöm az ünnepeltet, na meg az íze is legyen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!