Szerintetek mivel lehetne helyettesíteni a mézet a mézes puszedliben?
Nagymamám kettes típusú cukorbeteg már 15 éve, ez az egyik kedvenc süteménye, de amióta beteg, nem evett ilyet. Tudom, hogy létezik diabetikus méz, de annak olyan magas a szénhidráttartalma, hogy mamám nem ehet belőle. Szóval szerintetek? Tegyek bele még zsiradékot esetleg tejet?
A tésztához ezt a receptet szeretném használni: [link]
Cukor helyett glükonont tennék bele, nem lenne benne lekvár, és cukormázzal vonnám be, ami tojásfehérjéből és nyírfacukorból készülne.
Köszi, hogy írtál! Tudom, hogy a méztől mézes a mézes, de sajnos nem tehetek bele mézet, már megkérdeztem a dietetikust. Mamám 120 gramm szénhidrátos és 1500 kalóriás diétán van, naponta 3-szor oltja magát inzulinnal és így van 10 körül a vércukra, ami neki ideális (alatta szédül, rosszul van). Soknak tűnhet a 120 gramm, de ezt 5 felé kell osztani, mégpedig nem is akárhogy... Zsírosabb ételt pedig nem is ehet, mert epeköve is van. (Bár nem is tudom, hogy függ össze a zsíros étel fogyasztása a cukrossal.) Én gondozom 4 éve, szóval tudom, hogy ehet süteményt, de nemsokára születésnapja van és karácsony óta mézes puszedlivel álmodik, úgyhogy meg kéne próbálnom a lehetetlent, a méz nélküli mézest...
A nádcukor szénhidráttartalma ugyanannyi, mint a hagyományosnak, a fruktóz pedig ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos cukor, így az 1500 kalóriás étrendbe nem igazán szokott beleférni.
Tudom, hogy méz nélkül nem lesz pont olyan se az állaga, se az íze, de mégis mit lehetne még beletenni, hogy hasonló legyen? Gondolhatod, hogy a glükononos piskótának se pont olyan az íze, de mamám mégis odáig van érte (már megszokta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!