Mézeskalácsháznál ki lehet hagyni a mézet? Vagy helyettesíteni valamivel?
Figyelt kérdés
Mézeskalácsházat akarok sütni, de amíg áll az asztalon a 3 napos karácsony alatt, addig úgyis meg fog keményedni, utána ledarálom, csinálok belőle mást. Szóval van egy nagyon jó kis recept, mindig finom lesz, viszont 250 gramm méz kell bele, ami azért elég sok. Nem szívesen tenném bele a 800 forintos mézet, ha az ünnepek után úgyis kiszárad, ledarálom és megy a kókuszgolyóba, ugyanis tavaly is ez volt...
Én arra gondoltam, hogy a vaj vagy tojás mennyiségét növelném, annyival amennyit felvesz, és könnyen gyúrható lesz. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
2012. dec. 19. 17:12
1/2 anonim válasza:
A mézeskalács állásában nem keményedik, hanem pont ellenkezőleg, puhul. Egyébként azért mézeskalács, mert méz van benne. Lehet sütni mindenféle kekszet méz nélkül is, de az nem lesz mézeskalács.
2/2 anonim válasza:
Szerintem is csinálj valami más kekszet... Méz nélkül a mézeskalács nem mézeskalács.
Erről eszembe jutott:
- Micimackó, kérsz mézes teát?
- Igen, Malacka, de tea nélkül, ha lehet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!